Ο Στέφανος Κορκολής παρουσιάζει ζωντανά το δίσκο «Θάθελα αυτήν την μνήμη να την πω»

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,985ΥποστηρικτέςΚάντε Like
65ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
852ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Ο Στέφανος Κορκολής ένωσε τη μουσική με τα ποιήματα και τα ποιήματα με τη μουσική.

Ο σπουδαίος και διεθνούς φήμης πιανίστας – συνθέτης, Στέφανος Κορκολής μελοποίησε την ποίηση και μουσικά «στιγμιότυπα» της ζωής του οικουμενικού Καβάφη με τη μοναδική ερμηνεία της Σοφίας Μανουσάκη.

Το Σάββατο 2 Ιουνίου στη 1 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Public Συντάγματος στο χώρο του βιβλιοπωλείου, η live παρουσίαση δίσκου του μουσικού έργου του Στέφανου Κορκολή «Θάθελα αυτήν την μνήμη να την πω» σε ποίηση Κ. Π. Καβάφη, με τη μοναδική ερμηνεία της Σοφίας Μανουσάκη.

Θα ακολουθήσει υπογραφή δίσκων από τον Στέφανο Κορκολή και τη Σοφία Μανουσάκη.

Ήρθε απρόσμενα αυτή η μαγική στιγμή, που ο τεράστιος ποιητής μίλησε στον μεγάλο συνθέτη. Προέκυψε ένα μουσικό έργο, που μοιάζει να γράφτηκε συγχρόνως με τα αριστουργηματικά ποιήματα. Μόνο ο χρόνος γραφής τα χωρίζει, αλλά σε αυτή την περίπτωση, ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία.

Μουσική στα ποιήματα, ποιήματα στη μουσική. Μία σύμπραξη με σύμμαχο την τέχνη. Η τέχνη ένωσε τους δύο καλλιτέχνες για πάντα. Και όλοι όσοι αγκάλιασαν το έργο αυτό, κατάλαβαν την δύναμη της σύμπραξης αυτής.

Το έργο «Θάθελα αυτήν την μνήμη να την πω» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό τον Οκτώβριο του 2017, στην Όπερα του Καΐρου και στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, στα πλαίσια των “Καβαφείων 2017” και κέρδισε τον θαυμασμό και την αγάπη του κόσμου από το πρώτο άκουσμα.

Η παρουσίαση αυτή στο αθηναϊκό κοινό έγινε για πρώτη φορά στα τέλη Απριλίου στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», όπου η παράσταση έγινε μέσα σε δύο λεπτά sold out.

Το «Θάθελα αυτήν την μνήμη να την πω» κυκλοφορεί από την Panik Oxygen.

 

Αφήστε το σχόλιό σας