Διάρκεια: 98′       Πρωταγωνιστούν: Aaron Taylor-Johnson, Chloe Grace Moretz, Christopher Mintz-Plasse, Morris Chestnut, John Leguizamo, Donald Faison, Jim Carrey, κ.α.

H Ηit Girl και o Kick-Ass, προσπαθούσαν να ζήσουν ως φυσιολογικοί έφηβοι. Με την αποφοίτησή τους να πλησιάζει, και γεμάτοι αμφιβολίες για το τι θέλουν να κάνουν, ο Ντέιβ αποφασίζει να φτιάξει την πρώτη ομάδα σούπερ ηρώων μαζί με την Μίντι. Δυστυχώς, όταν η Μίντι συλλαμβάνεται, μεταμφιεσμένη ως Hit Girl, αναγκάζεται να αποσυρθεί. Δίχως άλλο πρόσωπο να στραφεί, ο Ντέιβ ενώνει τις δυνάμεις του με την ομάδα Justice Forever, της οποίας αρχηγός είναι ένας πρώην μαφιόζος, με το όνομα Colonel Stars and Stripe. Tη στιγμή που η ομάδα αρχίζει να «καθαρίζει» τους δρόμους, ο πρώτος σούπερ κακοποιός του κόσμου, o Mother Fucker, συγκεντρώνει την δική του διαβολική ομάδα και οργανώνει ένα σχέδιο να εκδικηθεί και τους δύο, Kick – Ass και Hit Girl γι’ αυτό που έκαναν στον πατέρα του.

Το 2010, ο σκηνοθέτης Matthew Vaughn του εξαιρετικού Χ-Μen: First Class, δημιούργησε το πρώτο Kick-Ass μια ταινία πνιγμένη στο αίμα και στο μαύρο χιούμορ αποκλειστικά για ενήλικους, με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά. Ήταν διασκεδαστική όσο δεν πήγαινε και φυσικό επόμενο ήταν αφού σάρωσε σε κριτικές και εισπράξεις να γυριστεί και sequel πιστό στην μόδα των τελευταίων χρόνων.

Ο σκηνοθέτης άλλαξε και την θέση του Vaughn ανέλαβε ο Jeff Waldow των Never Back Down και Cry Wolf. Kάθε sequel (έχοντας εξαντλήσει την πρωτοτυπία της από την πρώτη ταινία) προσπαθεί να κάνει κάτι καινοτόμο ή να γίνει πιο εντυπωσιακό έτσι ώστε να πλησιάσει την πρώτη ταινία. Εδώ, στο Kick-Ass 2 έχουμε μερικά στοιχεία που έχουν ένα ενδιαφέρον αν και η ταινία είναι λιγότερο καλή από την πρώτη αλλά ευτυχώς αποδεικνύεται διασκεδαστική. Το ενδιαφέρον έγκειται στην παρουσία του Jim Carrey σε έναν κόντρα ρόλο, τον Christopher Mintz-Plasse σε ρόλο κακού με το όνομα Motherfucker, τα υπόλοιπα ονόματα των κακών (μερικά εκ των οποίων είναι πρωτότυπα αλλά και την επιστροφή μετά από καιρό του John Leguizamo σε βασικό ρόλο. Aπό κει και πέρα, το στόρι είναι συνηθισμένο (δεν περιμένεις και κάτι διαφορετικό), μερικές σκηνές δράσης είναι καλογυρισμένες, αρκετές άλλες είναι σκληρές και γεμάτες καρτουνίστικη βία (ενώ υπάρχουν και κάποιες χιουμοριστικές ατάκες. Πάνω-κάτω έχουμε να κάνουμε με μια τυπική Χολιγουντιανή συνταγή, την οποία αν κάνεις στην άκρη θα περάσεις καλά. Άλλωστε δεν περιμένεις να δείς Όρσον Γουέλς ή Ταρκόφσκι, διότι υπάρχουν αρκετοί θεατές κρίνουν με λανθασμένα κριτήρια την εκάστοτε ταινία. Κάθε ταινία κρίνεται αποκλειστικά για το είδος που εξυπηρετεί και αν καταφέρνει να ανταποκριθεί στις εκάστοτε προσδοκίες.

O Jim Carrey έχει αρκετό χαβαλέ στον ρόλο του και κουβαλάει λίγη από την τρέλα των παλιών κωμωδιών του (αν και εδώ έχει πιο σκληρο στυλ). Προσπερνάμε το γεγονός ότι δεν ήθελε να συμμετάσχει στην καμπάνια προώθησης των ταινιών (επειδή είναι πολύ σκληρή και αδικαιολόγητα βίαιη η ταινία κατά την άποψη του) καθώς εφ’ όσον είχε δεί την πρώτη ταινία θα έπρεπε να περιμένει κάτι τέτοιο. Τα πιτσιρίκια αρχίσουν και δείχνουν πιο ώριμα (η Chloe Moretz δείχνει να έχει ταλέντο, περιμένουμε να την δούμε και στο remake του Carrie), ενώ οι υπόλοιποι ηθοποιοί διεκπεραιώνουν συμβατικά τους ρόλους τους.

Αν δεί κανείς το Kick-Ass 2 για αυτό που είναι και δεν περιμένει καμια ταινιάρα, σίγουρα θα περάσει καλά. Είναι μια ταινία γρήγορης κατανάλωσης (μπορείς να την πείς και ταινία fast food) και την βλέπεις απλά για να περάσει ευχάριστα η ώρα σου τίποτα παραπάνω. Πρέπει να γίνει προσαρμογή στα καινούργια δεδομένα του Χόλιγουντ, το οποίο κάνει όσο το δυνατόν περισσότερες ταινίες, για να μπορέσει να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη και πλέον είναι κάμποσες που ξεχωρίζουν και άλλες που είναι του σωρού. Ο θεατής είτε θα χάσει την μπάλα, είτε θα χαλαρώσει και θα το διασκεδάσει. Σαν καλός σινεφίλ, ας κάνει το δεύτερο και ας διαλέξει εκείνες που ικανοποιούν τα γούστα του.

Αφήστε το σχόλιό σας