Η Kesha πάλεψε άγρια με εσωτερικούς δαίμονες και τελικά αναδείχθηκε νικήτρια, για να αποκτήσει πίσω τη χαμένη αυτοπεποίθηση και τη δύναμή της.

Λίγο καιρό μετά τη θριαμβευτική επάνοδο στη δισκογραφία με το άλμπουμ «Rainbow», η Kesha φιλοξενείται στο αμερικανικό περιοδικό «Rolling Stone» και μιλά για τη μάχη με τη νευρική ανορεξία που της στερούσε τη ζωή.

Χωρίς αμφιβολία, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια είναι πολύ συναισθηματική, ραγισμένη και ανοιχτή. «Δεν έχω τίποτα να κρύψω», τονίζει. «Ο όμορφος, ο καλός, ο κακός, ο άσχημος, όλα αυτά». Η αποκατάσταση από μία διατροφική διαταραχή, εξηγεί, θυμίζει τα νεογνά όταν ανοίγουν τα μάτια, την εμπειρία της απεξάρτησης.

Ένας από τους συν-δημιουργούς και συμπαραγωγούς του «Rainbow», ο Ricky Reed, ανακαλεί ότι η Kesha ξέσπασε σε δάκρυα κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων και ότι χρειαζόταν ενθάρρυνση. «Αγαπώ τις ιδέες σου», κατέληξε να της λέει. «Είσαι καλή τραγουδοποιός. Όποιος σου είπε κάτι άλλο κάνε λάθος.»

Για πολλά χρόνια, η Kesha αισθάνθηκε ότι έπρεπε να είναι ένα «ορισμένο μέγεθος» σε κιλά και λάμβανε όλο και πιο ακραία μέτρα για να φτάσει εκεί.

Υποστηρίζει ότι «ορισμένοι άνθρωποι» γύρω της θα την ντρόπιαζαν επειδή ήθελε να φάει. Στο δικαστικό έγγραφο, κατηγόρησε τον Dr. Luke ότι την αποκάλεσε ένα «χοντρό ψυγείο», εκείνος αρνείται ότι την πίεσε να χάσει βάρος. «Πραγματικά σκέφτηκα ότι δεν έπρεπε να τρώω φαγητό«, εξομολογείται. Δεν διστάζει σε αυτό το θέμα, γίνεται συναισθηματική, ακόμα και στις πιο σκοτεινές γωνιές της.

Kesha - Hit Channel

Θέλει ο κόσμος να γνωρίσει αυτή την ιστορία, θέλει να είναι ένα παράδειγμα βοήθειας και υγιούς κατάστασης.

«Και τότε, αν το έκανα ποτέ (αν έτρωγε), ένιωθα πολύ ντροπιασμένη και έκανα εμετό επειδή ήθελα να σκεφτώ: “Ω, Θεέ μου, δεν μπορώ να πιστέψω ότι πραγματικά έκανα αυτό το φρικτό πράγμα. Είμαι τόσο ντροπιασμένη με τον εαυτό μου επειδή δεν αξίζω να φάω φαγητό”».

Σε κάποιο επίπεδο, σημαίνει πως αποφάσισε ότι δεν άξιζε να ζήσει. Γνέφει καταφατικά. «Λιμοκτονούσα σιγά – σιγά. Και όσο χειρότερο γινόταν και όσο αρρώσταινα περισσότερο, τόσο περισσότεροι άνθρωποι γύρω μου έλεγαν πώς έμοιαζα: “Ω, Θεέ μου, συνέχισε να κάνεις ό,τι κάνεις! Φαίνεσαι τόσο όμορφη, τόσο εκπληκτική.”»

Kesha - Hit Channel

Η Kesha εκμυστηρεύεται ότι έφτασε σε ένα κρίσιμο σημείο σε ένα δείπνο με τους φίλους και την οικογένειά της. Καθόταν εκεί, προσποιούμενη να τρώει, όσο προσπαθούσε να καταλάβει πώς θα μπορούσε να κρύψει το φαγητό της. «Αν βγουν έξω και δουν το φαγητό σε ένα θάμνο; Ή αν το δουν στον κάδο σκουπιδιών;», αναρωτιόταν.

Και τελικά το αποφάσισε: «Πεινάω! Και είμαι τόσο αγχωμένη που αισθάνομαι ότι θα εκραγώ από όλα τα μυστικά. Όλος ο μυστικός καιρός που προσποιούμουν ότι έτρωγα ή άλλες φορές που έκανα εμετό και προσπαθούσα να μην αφήσω κανέναν να το ξέρει. Και να είμαι απλά χάλια από αυτά τα σκατά. Θυμάμαι απλά να τρέμω επειδή ήμουν απογοητευμένη, τόσο ανήσυχη και ήμουν τρελή που είχα αφήσει τον εαυτό μου να φτάσει σε αυτό το σημείο.»

Αφού έφυγε, η Kesha σταμάτησε με το αυτοκίνητό της σε ένα βενζινάδικο και ζήτησε από τη μητέρα της να τη συναντήσει εκεί. Χρειάστηκε βοήθεια. «Δεν ήξερα πώς να φάω», παραδέχεται.

«Σε εκείνο το σημείο, είχα ξεχάσει πώς να το κάνω.» Η μητέρα πήγε μαζί της στην κλινική, όπου ένας διατροφολόγος της δίδαξε πώς να κρατήσει τον εαυτό της ζωντανό. «Θυμάμαι μόνο να κλαίω για έναν υδατάνθρακα. Δεν μπορούσα να το φάω. Θα με κάνει χοντρή και εάν είμαι χοντρή, δεν μπορώ να είμαι τραγουδίστρια επειδή οι αστέρες της ποπ δεν μπορούν να τρώνε φαγητό, δεν μπορούν να είναι χοντροί», εξομολογείται.

Kesha - Hit Channel

Αλλά ακόμα και όταν άρχισε να αποκαθίσταται η υγεία της, η Kesha ένιωθε «σαν αποτυχημένη».

Τουλάχιστον έως ότου ένας φίλος από τη μουσική βιομηχανία, κάποιος που δεν θα κατονομάσει, την κάλεσε την ημέρα που κέρδισε αρκετά βραβεία Grammy. «Συγχαρητήρια», της είπε και η Kesha απάντησε: «Για τι;». «Ποιος νοιάζεται για τα Grammy; Μόλις έσωσες τη ζωή σου», της ανέφερε.

Μία κουβέντα που την έκανε να κοιτάξει το θέμα εντελώς διαφορετικά. Συνειδητοποίησε: «Μου αφαίρεσα τη ζωή με τα ίδια μου τα χέρια και επέλεξα έναν αργό, οδυνηρό, επαίσχυντο, αυτο-επιβαλλόμενο θάνατο. Και πρέπει να σταματήσω να είμαι τόσο επιβλαβής για τον εαυτό μου.»

Τι άλλο έμαθε στην κλινική; Γελάει. «Δείτε το άλμπουμ “Rainbow”», σχολιάζει με νόημα.

Το γράμμα της Kesha στο 18χρονο εαυτό της:
«Σκοτώθηκες στο δρόμο προς την επιτυχία»

Kesha - Praying (video clip) - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας