Ένα συγκινητικό γράμμα γράφει και η στέλνει η Kesha, με αποδέκτη τον 18χρονο εαυτό της που δεν έχει γνώση των μελλούμενων.

Η Kesha επανήλθε θριαμβευτικά στα μουσικά δρώμενα με νέα δισκογραφική δουλειά έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας.

Το άλμπουμ του «Rainbow» κυκλοφορεί επίσημα από τις 11 Αυγούστου, έχοντας έντονο το βιωματικό αποτύπωμα των τελευταίων χρόνων και η Αμερικανίδα τραγουδίστρια στέλνει ένα συγκινητικό γράμμα στον 18χρονο εαυτό της, όπου τον προειδοποιεί για τις δυσκολίες που θα ακολουθήσουν.

Στο τέλος, θυμίζει σε εκείνο το άπειρο κορίτσι ότι πάντα υπάρχει πάντα ένα ουράνιο τόξο -όπως ονομάζεται και ο καινούριος δίσκος της- μετά την καταιγίδα και για το λόγο αυτό πρέπει να αντεπεξέλθει.

Η συγκινητική επιστολή της Kesha

«Αγαπητή Kesha,

Αυτή τη στιγμή, ίσως να αναρωτιέσαι αν ήταν καλή ιδέα να εγκαταλείψεις το λύκειο και να μετακινηθείς στο L.A. χωρίς να έχεις τίποτα άλλο εκτός από το Lincoln Town αμάξι του παππού σου και μία demo κασέτα.

Έχω καλά νέα και έχω κακά νέα και ξέρω ότι είσαι λίγο κουρασμένη, οπότε θα ξεκινήσουμε με τα καλά νέα. Τα κατάφερες! Και ευχαριστώ τον Θεό γιατί το καλύτερο σχέδιο Β που είχαμε ποτέ ήταν η σερβιτόρα και σύντομα θα ανακαλύψουμε ότι δεν είναι πραγματικά η δύναμή μας.

Τα κακά νέα είναι ότι σχεδόν σκότωσες τον εαυτό σου στο δρόμο προς την επιτυχία, που τροφοδοτήθηκε από το φόβο της αποτυχίας, την ανησυχία και την ανασφάλεια. Θα γίνεις σοβαρά βουλιμική και ανορεξική και όσο χειρότερη γίνεται η ασθένειά σου, τόσο περισσότερος επαίνους θα πάρεις από μερικούς ανθρώπους στη βιομηχανία σου. Και αυτό θα είναι πραγματικά, πραγματικά θα φέρει χάος στο κεφάλι σου. Αλλά όταν προσπαθείς να ανταποκριθείς σε μία μη ρεαλιστική προσδοκία, δεν πρόκειται ποτέ να είναι αρκετά καλό. Ό,τι κι αν κάνεις.»

Kesha - Hit Channel

«Αυτή τη στιγμή, τα πηγαίνεις περίφημα στο Myspace, αλλά πρόσεχε γιατί το Διαδίκτυο θα γίνει πολύ λιγότερα αθώο πραγματικά γρήγορα. Απλά σώσε τον εαυτό σου από μερικό άγχος και λίγα χρόνια που θα αξίζουν θεραπεία και απλά παράλειψε το την ενότητα των σχολίων. Παράλειψέ τα όλα μαζί. Είναι ένα πεδίο αναπαραγωγής για αρνητικότητα και μίσος. Και μην αφήνεις τους ανθρώπους να σε φοβίζουν και να σε ντροπιάζουν να αλλάζεις πράγματα για τον εαυτό σου που σε καθιστούν μοναδική και ενδιαφέρουσα.

Αυτές είναι οι ιδιότητες που θα κάνουν τη ζωή σου τόσο μαγική. Αυτό το κακό κορίτσι, που δεν είναι αγενές, θα λειτουργήσει για λίγο, και θα έχεις το σύμβολο δολαρίου τατουάζ στο χέρι σου που θα διαρκέσει για πάντα πιθανώς. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δε χρειάζεται να προσποιείσαι. Μπορείς απλά να είσαι η Kesha Rose Sebert και μάντεψε τι; Προφανώς αυτό είναι αρκετά καλό.

Οι άνθρωποι θα ακούσουν τη μουσική σου και θα έρθουν στα shows σου όσο η τέχνη είναι ειλικρινής και καλή και είσαι απλά ο εαυτός σου. Εξακολουθείς να είσαι σε μια κοινωνία που λατρεύει τα «φωτοσοπ-αρισμένα» super models. Όλοι αισθανόμαστε την πίεση να μοιάζουμε με εκείνα, επειδή αυτό είναι ένα σύμπτωμα μιας κοινωνίας που δίνει έμφαση σε όλα τα λάθος πράγματα και αυτός θα είναι ένας καθημερινός αγώνας – και πρέπει να είστε δυνατή επειδή με την πάροδο του χρόνου θα αποκτήσεις εμπιστοσύνη και θα μάθεις ότι οι λέξεις και η τέχνη έχουν σημασία.»

Kesha - Hit Channel

«Θα συναντήσεις παιδιά που θα σου λένε ότι παλεύουν με πολλά από τα ίδια πράγματα που έχεις παλέψει ή περισσότερα. Και θα σου πουν ότι η μουσική σου βοήθησε να σώσει τη ζωή τους και αυτό θα σε αλλάξει. Θα μάθεις ότι η τέχνη μπορεί να θεραπεύσει τους ανθρώπους.

Ξέρω ότι είσαι πολύ εμπνευσμένη από τον Bob Dylan και είναι ο αγαπημένος σου. Ο Bob Dylan είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους παίζεις μουσική και μία ημέρα θα τον συναντήσεις και θα κλαις υστερικά με δάκρυα χαράς μόνο στη σκέψη.

Μια μέρα θα γράψεις ένα τραγούδι που ονομάζεται «Rainbow» και θα είσαι πραγματικά υπερήφανη γι’ αυτό γιατί υπάρχει φως και ομορφιά μετά την καταιγίδα, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά γίνονται τα πράγματα. Πρόκειται να γράψεις αυτό το τραγούδι, οπότε θυμήσου να τα καταφέρεις. Θα θυμίσεις στον εαυτό σου να τον αγαπάς και να έχεις την αλήθεια στην καρδιά σου, θα υπάρχει πάντα ένα ουράνιο τόξο στο τέλος της καταιγίδας.»

Δείτε επίσης:
Η μεγάλη υπόσχεση της Kesha στο «Rainbow»

Kesha - Rainbow (video clip) - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας