Το εφετείο αποφάνθηκε ότι δε θα αποφασίσει για τον τερματισμό του δισκογραφικού συμβολαίου της Kesha με τον Dr. Luke.

Η πολύκροτη διαμάχη της Kesha με τον Dr. Luke συνεχίζεται στις δικαστικές αίθουσες.

Το εφετείο απέρριψε τις ανταγωγές της τραγουδίστριας και ως εκ τούτου, ο δικαστής δε θα αποφασίσει αν η pop star μπορεί να απαλλαγεί από τις συμβάσεις που τη δεσμεύουν με τον Dr. Luke.

«Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις από την Kesha είναι φαινομενικά ανεπαρκείς και στερούνται αξίας», αναφέρει η απόφαση.

«Η ανταγωγή της με την οποία ζητούσε αναγνωριστική απαλλαγή για την περάτωση των συμφωνιών λόγω αδυναμίας εκτέλεσης ήταν θεωρητική και έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της ότι είχε συνεχίσει να ασκεί τις δραστηριότητές της στο πλαίσιο των συμφωνιών», τονίζει.

«Όσον αφορά τουλάχιστον μία από τις συμφωνίες, η αδυναμία δεν προκλήθηκε από ένα απρόβλεπτο γεγονός που δεν μπορούσε να προβλεφθεί ή να προφυλαχτεί από εκείνο», εξηγεί το εφετείο.

Η Kesha είχε ασκήσει αγωγή εναντίον του Dr. Luke (κατά κόσμον Lukasz Gottwald) το 2014, καθώς ισχυριζόταν ότι την είχε κακοποιήσει σωματικά, σεξουαλικά και ψυχικά. Επιδίωξε επίσης να ακυρώσει το δισκογραφικό συμβόλαιο που είχε μαζί του και αργότερα ο παραγωγός κατέθεσε ανταγωγή, κατηγορώντας της για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το 2016, η Kesha παραιτήθηκε από τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ συνέχισε η δίκη για τη δυσφήμιση. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια προσπάθησε να τερματίσει το συμβόλαιό της με τον παραγωγό με διάφορους τρόπους.

Καθώς η νομική διαμάχη συνεχίζεται, η Kesha κατάφερε να συνεχίσει την καριέρα της και να επιστρέψει στη δισκογραφία έπειτα από πέντε χρόνια.

Τον προηγούμενο Αύγουστο κυκλοφόρησε το τρίτο προσωπικό άλμπουμ της με τίτλο «Rainbow», που έκανε είσοδο στο Νο1 των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο έφερε το σήμα από τη δισκογραφική ετικέτα του Dr. Luke.

Βέβαια ο παραγωγός φέρεται να μην είναι πια ενεργός πρόεδρος της Kenosabe Records, η οποία έχει παραμείνει στον όμιλο της Sony Music.

 

Αφήστε το σχόλιό σας