kenny1HIT CHANNEL ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Οκτώβρης 2011. Είχαμε τη μεγάλη τιμή να μιλήσουμε με ένα σπουδαίο  drummer: τον  Kenny  Aronoff. Ο  Kenny  είναι μέλος στη μπάντα του  John Fogerty  και θα περιοδεύσει με τους  Chickenfoot  για το δευτερο  album  τους. Έχει παίξει επίσης με τους  John  Mellencamp, Bob Dylan, Tony Iommi, B.B King, Smashing Pumpkings, Trey Anastasio, Willie  Nelson, Lynyrd  Skynyrd, Meat  Loaf, Jon Bon   Jovi  και πολλούς άλλους. Διαβάστε παρακάτω τα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που μας είπε:

 

Πρώτον, είναι πολύ σημαντικό για μένα να μιλώ μαζί σου.

Παρακαλώ.

 

Έχεις παίξει με τους πάντες. Λίγοι το έχουν καταφέρει αυτό.

Ναι, έχω παίξει με καλλιτέχνες σαν τους  Smashing  Pumpkins, Ray  Charles, B.B.  King  και..

 

..τον  John  Fogerty (ηγέτης των  Creedence  Clearwater  Revival), τον  Bob  Dylan..

Ναι, και επίσης με τους  Johnny  Cash, Willie  Nelson. Και κλασσική μουσική, jazz, rock, pop. Μ’όλους αυτούς τους τύπους. Είμαι πολύ τυχερός.

 

Είναι σαν η ζωή κάποιου άλλου.

Ναι, είναι τρελό. Ξέρεις είμαι εργασιομανής..

 

Το γνωρίζω.

Απλά ρώτα την πρώην γυναίκα μου ή την κοπέλα μου. Έχω κάνει κλασικές σπουδές από πολύ μικρός, για να μπορώ να το κάνω αυτό.

 

Κάποιοι άλλοι  drummers  που έχω μιλήσει όπως ο  John  Densmore  (The  Doors) και ο  Bill  Bruford  (Yes, King  Crimson)  έχουν ήδη αποσυρθει. Υποθετω ότι θα είναι δύσκολο να είσαι συνέχεια ενεργός μουσικός.

Ναι.πάντα θέλω να ασχολούμαι με κάτι, να είμαι ενεργός. Δεν ξέρω  για τους άλλους. Έχω πολύ μεγάλα αποθέματα ενέργειας μέσα μου.

 

kenny2Θα περιοδεύσεις για το νέο  album  των  Chickenfoot, “Chickenfoot III”. Πώς σου έγινε η πρόταση; Είσαι φίλος μ’αυτούς; Ο  Chad  Smith  δεν θα περιοδεύσει για το  album.

Πέρσι με κάλεσαν για να αντικαταστήσω τον  Chad (σ.σ: drummer  των  Red Hot  Chili Peppers). Ο  Chad  είχε ένα ατύχημα πέρσι. Τραυματίστηκε. Και ένας  manager  με κάλεσε να περιοδεύσω αντί για τον  Chad  κι έπρεπε να ακυρώσω διάφορες δουλειές μου. Έπρεπε να ακυρώσω ηχογραφήσεις αλλά είχα τη θεληση να το κάνω.. Ήμουν ευχαριστημένος. Μου άρεσε αυτή η ιδέα.

 

Ποιος παίζει στο  album; Ο  Chad (η συνέντευξη έγινε αρχές Σεπτέμβρη);

O  Chad είναι στο  album. Εγώ θα κάνω την περιoδεία. Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό γι’αυτό που είναι ο  Chad.

 

Ok. Παίζεις με τον  John Fogerty, έναν ήρωά μου,  από το  “Blue Moon Swamp”   του  1997! Πόσο σοκαριστικό είναι να βρίσκεσαι επί σκηνής μαζί του;

Με τον  John έχουμε πολύ καλή σχέση. Είναι πολύ απαιτητικός. Ζητάει την τελειότητα. Κάνουμε  soundcheck  για 4 ώρες.

 

Ουάου!!

Ναι, και προβάρουμε για 6 ώρες. Αλλα καταλαβαίνω τι ζητάει: ζητάει τελειότητα, ζητάει την ενέργειά μου. Ήμουν ο 30ος του  drummer σε έξι χρόνια για το  “Blue Moon Swamp” και ο τελευταίος του. Και μου είπε: «Είσαι ο καλύτερος  drummer που είχα σ’ ολόκληρη τη ζωή μου».

 

Θα ηχογραφήσεις τίποτα σύντομα με τον  John Fogerty;

Ναι, το συζητάμε.

 

Νιώθεις άνετα όταν ηχογραφείς με  pop  καλλιτέχνες σαν την  Avril Lavinge, την  Celine Dion και τον  Ricky  Martin;
Ναι, νιώθω πάρα πολύ άνετος!

 

Νομίζω ότι είναι ευκολότερο για σένα να παίζεις αυτά τα πράγματα.

Όχι, δεν έχει σημασία ποιος είναι ο καλλιτέχνης. Είναι απλά ένα δημιουργικό κομμάτι, μια πρόκληση για μένα. Είναι σαν ένα γιατρό που φέρνει στην ζωή ένα παιδί και το έχει κάνει πολλές φορές, αλλά κάθε φορά είναι διαφορετική. Είναι μεγάλη πρόκληση να κάνεις κάθε φορά κάτι καινούργιο, ένα καινούριο τραγούδι. Άνθρωποι μου στέλνουν μουσική από τη Ρωσία, από την Κίνα, μουσική για ταινίες. Πρέπει να είσαι πολύ σοβαρός για να το  κάνεις αυτό. Είμαι σαν έναν ηθοποιό: Πρέπει να καταλάβω τι θέμα έχει η ταινία, να διαβάσω το σενάριο, να δω τα προβλήματα. Το κάνω. Πρέπει να το πάρεις σοβαρά.

 

Πιστεύεις ότι η περίοδος που έπαιζες με τον  B.B. King  ήταν από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας σου;
Ναι, ήταν σπουδαία. Έλεγε «Έι, drummer  παίξε αυτό για μένα”  και μου ζητούσε πράγματα, ζητούσε την ενέργειά μου.

 

Τι ήταν το σημαντικότερο πράγμα που έμαθες παίζοντας με τον  John Mellencamp;

Παίζοντας με τον  Mellencamp  έμαθα τόσα πολλά πράγματα μ’αυτή τη μπάντα. Έμαθα πώς είναι να παίζεις με ένα τραγουδοποιό. Πώς να υποστηρίζεις τη μουσική. Προηγουμένως, απλά έπαιζα   drums και όταν ήμουν με τον  John Mellencamp έμαθα τόσα πολλά πράγματα για τη μουσική βιομηχανία. Έτσι,υποστήριζα τα τραγούδια. Αυτό είναι το δύσκολο πράγμα: Να σκεφτείς απλές, δημιουργικές ιδέες. Είναι πάρα πολύ δύσκολο.

 

Nα είσαι σαν τον  Ringo Starr (drummer των  Beatles), να υποστηρίζεις τη μουσική των άλλων!

Ναι, ακριβώς!

 

Πόσο πολύ δημιουργικός είναι ακόμα ο  Willie Nelson στο  studio; Έχεις εκπλαγεί από τις δυνάμεις που έχει στην ηλικία του;

O  Willie δεν λέει τίποτα. Ο παραγωγός τα λέει όλα. Ο  Willie  είναι πάρα πολύ φιλικός. Είναι πολύ καλός.

 

Θυμάσαι ο,τιδήποτε άγνωστο/απρόβλεπτο/αστείο περιστατικό ή γεγονός από τις ηχογραφήσεις για το  ‘Brick By Brick’  album  του Iggy Pop;

Ναι, θυμάμαι τα πάντα. Θυμάμαι ότι μια φορά έπαιζα τόσο επιθετικά, δεν φορούσα και μπλούζα και έδεσα τα ακουστικά στο κεφάλι μου με μονωτική ταινία επειδή έπαιζα πολύ σκληρά. Και θυμάμαι τον  Slash και τους άλλους τύπους που έπαιζαν εκεί. Έχω ευχάριστες αναμνήσεις.

 

Πώς συνέβη να παίξεις στο  “Under the Red Sky” album  του  Bob  Dylan; Υπήρχαν εκεί εξαιρετικοί μουσικοί όπως οι   George Harrison, Stevie Ray Vaughan, Slash, Elton John και ο  Bruce Hornsby.

Με κάλεσαν και ήμουν πολύ ανυπόμονος. Ήμουν πολύ τυχερός γιατί με άφησε να είναι ο  drummer  στα πάντα. Έκανα όλες τις ηχογραφήσεις των  drums. Το έκανα μέσα σε 4 ημέρες. Ηχογραφούσα κάθε μέρα. Ήταν όλα πολύ απλωμένα. Στο πρώτο  session ήταν ο  Stevie Ray Vaughan και ο  Jimmy Vaughan, και ήταν λίγο καιρό πριν ο  Stevie Ray πεθάνει. Θυμάμαι την ημερομηνία ακόμα, ήταν 6 Γενάρη (1990). Ήταν πολύ τιμητικό για μένα να παίζω για τον  Bob Dylan. Είπε ένα πράγμα, το μοναδικό πράγμα που μου είπε: «Γεια,με λένε  Bob Dylan. Χάρηκα που σε γνώρισα».

 

Πρόσφατα διάβασα μια συνέντευξη που έδωσε ο συνάδελφός σου drummer Henry Spinetti (Eric Clapton, George Harrison, Paul McCartney)  και είπε ότι την πρώτη φορά που ηχογράφησε για τον  Dylan, έκαναν χειραψία και ο  Dylan  άρχισε να παίζει. Δεν του είπε πώς να παίξει. Ποτέ δεν του είπε τι ήθελε, ποτέ δεν του έδωσε μια οδηγία. Έπρεπε να τον ακολουθεί.

Ο  Dylan  δεν λέει ποτέ τίποτα. Απλά αρχίζει ένα τραγούδι, αρχίζει να παίζει.

 

Ήταν ο  Jon Bon Jovi  ένα εύκολα άτομο για να συνεργαστείς μαζί του; Έχεις παίξει και στα δύο του  solo albums.

Είναι πάρα πολύ εργατικός. Πολύ τελειομανής. Είναι απίστευτος. Τον σέβομαι πολύ.

 

Ο  Tony Iommi (κιθαρίστας των  Βlack  Sabbath)  έχει μεγάλο σεβασμό για σένα. Πώς είναι να σε θαυμάζει ο  Riff Master;

Ουάου! Σ’ευχαριστώ.

 

Όχι εμένα, ο  Tony Iommi το είπε αυτό σε μια συνέντευξη που έδωσε στο φίλο μου Χρήστο Κισατζεκιάν από το Ελληνικό  Metal Hammer  όπου έλεγε «ο μοναδικός Kenny Aronoff».

Ουάου. Αυτό είναι απίστευτο!

 

Ποια είναι τα  projects  με τα οποία ασχολείσαι αυτή τη στιγμή;

Ηχογραφώ με τον  John Fogerty. Είμαι πάντα στο  studio. Ο  Andy Johns (μηχανικός ήχου των  Led Zeppelin, Rolling Stones)  είναι αυτή τη στιγμή στο  home  studio μου ηχογραφώντας για ένα ανυπόγραφο νέο καλλιτέχνη.

 

Ποιος θα έλεγες ότι σ’επηρρέασε περισσότερο στη ζωή σου;

Ο πατέρας μου και η μητέρα μου,σίγουρα οι γονείς μου. Οι δάσκαλοί μου,όλοι οι δάσκαλοί μου.Μου άλλαξαν τη ζωή.Οι Μουσικη από την  Boston City  Orchestra,ένας «κρουστός» από τη  Boston City Orchestra.Οι καθηγητές μου στο πανεπιστήμιο και ειδικά ο  George Gaber.Πέρασα 4 χρόνια στο πανεπιστήμιο και ένα χρόνο στο Ashton Music Festival και οι προπονητές μου στα αθλήματα.

 

Τι αθλήματα εξασκείς;

Στην Αμερική το λέμε «σόκερ». Παίζω σόκερ και κάνω υδάτινο σκι.

 

Που; Στην Καλιφόρνια;

Στα βουνά του  Vermont και στη Δυτική Μασαχουσέτη.

 

Εξασκείσαι ακόμα ή το έκανες στο παρελθόν;

Εξασκούμε ακόμα. Είμαι σε καλή κατάσταση. Νομίζω ότι είμαι αρκετά δυνατός.

 

Ήταν δύσκολο να γίνεις αποδεκτός από τους οπαδούς των  Lynyrd  Skynyrd; Έχουν τη φήμη πολύ πιστών στη μπάντα.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί παντού. Όταν ήμουν στους   Smashing Pumpkins  μερικοί οπαδοί έλεγαν «δεν είσαι ο  Jimmy Chamberlin» και το καταλάβαινα αυτό. Έπρεπε να σκύψω το κεφάλι μου και να κάνω τη δουλειά μου. Σε μερικούς ανθρώπους του άρεσε αυτό που έκανα και σε μερικούς όχι. Το ίδιο και με τους   Chickenfoot, στους περισσότερους αρέσει η ιδέα να αντικαταστήσω τον  Chad και σε μερικούς δεν αρέσει.

 

Νομίζω ότι είσαι καλύτερος  drummer από τον  Chad. Αυτό πιστεύω. Πολύ καλύτερος. Νομίζω ότι έχεις μεγαλύτερος εύρος από τον  Chad.

Αυτό συμβαίνει επειδή έχω ευρύτερη παιδεία. Έχει παίξει πολύ περισσότερους ήχους, σε πολύ περισσότερους δίσκους. Θα είναι ωραία.

 

Προηγουμένως ανέφερες το  Vermont. Έχεις παίξει με τον  Trey  Anastasio (κιθαρίστα των  Phish) στο  solo  album  του  “Shine”. Το απόλαυσες να παίζεις μαζί του;Πιστεύω ότι είναι ιδιοφυϊα.

Ποιον  Trey;; Ω Θεέ μου! Ο  Trey!

 

Τη λατρεύω αυτή τη μπάντα! Αλλά είναι άγνωστοι στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα (ως γνωστόν οι Έλληνες είναι καθυστερημένοι μουσικά).

Το ξέρω αυτό. Ήμουν σ’αυτήν την ηχογράφηση με τον  Brendan O’Brien,το σπουδαίο  Brendan O’Brien.Τον ξέρεις;

 

Ναι, παραγωγός των  Springsteen, AC/DC, Velvet  Revolver κτλ.

Ο  Brendan  έπαιζε μπάσο,εγώ ήμουν ο  drummer  και ο  Trey  έπαιζε κιθάρα. Ήταν φανταστικός!

 

Ξέρεις, ο  Trey είναι Έλληνας  (οι Έλληνες δεν τον ξέρουν φυσικά)!

Ουάου! Μ’αυτό το όνομα;

 

Ναι, Anastasio  σημαίνει “ανάσταση”  στα Ελληνικά.

Μόλις χτες,έφαγα σ’ένα Ελληνικό εστιατόριο.

 

 

Έχεις έρθει ποτέ στην Ελλάδα;

Ναι, με τους  Smashing Pumpkins  το 1998.

 

Ήμουν πολύ μικρός τότε. Δεν ήξερα τους  Smashing  Pumpkins τότε. Στείλε ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς.

Μ’αρέσει το Εληνικό φαγητό και οι Έλληνες. Ελπίζω να παίξω εκεί σύντομα.

 

Πες στον  John Fogerty να έρθει να παίξει στην  Ελλάδα!! Ο  Roger Waters γύρισε ένα  DVD  για το   “The Wall”  τον Ιούλιο και θαυμάζει τον  John Fogerty, John Mellencamp και τον  Bob Dylan. Εσύ έχεις παίξει και με τους τρεις!

Ξέρεις ότι όλα είναι γύρω απ’τα λεφτά. Αν του κάνουν τη σωστή προσφορά,θα έρθει (γέλια). Είναι ένας επαγγελματίας μουσικός. Ελπίζω να ξανάρθω στην Ελλάδα σύντομα. Σ’ευχαριστώ πάρα πολύ.

 

Όχι,είναι δική μου ευχαρίστηση να μιλάω μαζί σου!

 

Ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στον Kenny Aronoff για το χρόνο του και τις απαντήσεις του.

Τσεκάρετε το  http://www.kennyaronoff.com

Αφήστε το σχόλιό σας