Το «DAMN.» του Kendrick Lamar κέρδισε Βραβείο Pulitzer, σε μία από τις ύψιστες τιμές που θα μπορούσε να αποσπάσει.

Οι βραβεύσεις συνεχίζονται για τον Kendrick Lamar.

Ο τριαντάχρονος ράπερ από το Compton κέρδισε ένα από τα πιο περίβλεπτα βραβεία στη μουσική, το Βραβείο Pulitzer για το έργο που παρουσίασε στον τελευταίο δίσκο του με γενικό τίτλο «DAMN.».

Η είδηση γνωστοποιήθηκε μέσω Twitter, με την ομάδα των Pulitzer να συγχαίρει τον Lamar, την Top Dawg Entertainment και την Interscope Records για το επίτευγμα που κατόρθωσαν. Ο Kendrick Lamar γράφει ιστορία ως ο πρώτος hip-hop καλλιτέχνης στον οποίο απονέμεται το περιώνυμο βραβείο και το «DAMN.» το πρώτο άλμπουμ που δεν είναι κλασικό ή τζαζ.

Ο K-Dot αποτελεί αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους τραγουδοποιούς της γενιάς του και επιβραβεύεται διαρκώς για τους κόπους του.

Τα Βραβεία Pulitzer σημείωσαν ότι το «DAMN.» είναι «μία δεξιοτεχνική συλλογή τραγουδιών ενοποιημένη από την αυθεντικότητα και το δυναμισμό του ρυθμού της που προσφέρει συγκινητικά πορτρέτα, καταγράφοντας την πολυπλοκότητα της σύγχρονης Αφροαμερικανικής ζωής».

Οι προηγούμενοι πέντε παραλήπτες του βραβείου Pulitzer για τη μουσική  ήταν η Κινέζα Du Yun για το «Angel’s Bone», ο σαξοφωνίστας Henry Threadgill για το «In for a Penny, In for a Pound», η συνθέτρια Julia Wolfe για το «Anthracite Fields», John Luther Adams για το «Become Ocean» και η τραγουδίστρια – βιολονίστρια Caroline Shaw για το «Partita for 8 Voices».

Ο Kendrick Lamar ξεχωρίζει ανάμεσα στους προκατόχους του βραβείου. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό ορόσημο για τη hip-hop μουσική και ταυτόχρονα μία αδιάψευστη μαρτυρία της στιχουργικής ιδιοφυΐας του.

Το «DAMN.» και τα τραγούδια του έχουν αποσπάσει επίσης πέντε βραβεία Grammy, έξι MTV Video Music Awards (μόνο για το «HUMBLE.») και ένα American Music Award.

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας