Οι εποχές αλλάζουν, οι κοινωνίες προοδεύουν και η Katy Perry αναγνωρίζει ότι κάποια από τα τραγούδια της θα είχαν διαφορετικές αναφορές τώρα.

Η Katy Perry έκανε αίσθηση στο pop μουσικό τοπίο του 2008, όταν κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ της, «One Of The Boys».

Ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα και επιτυχημένα τραγούδια του δίσκου ήταν αναμφίβολα το «I Kissed A Girl», το οποίο χάρισε στην Αμερικανίδα τραγουδίστρια το πρώτο της Νο1 στο chart του «Billboard Hot 100». Το τραγούδι πούλησε πάνω από 4,7 εκατομμύρια αντίτυπα και ακόμα θεωρείται φαινόμενο, παρά τους στίχους που προκάλεσαν διαμάχη.

Μέσα σε δέκα χρόνια, από το 2008 έως σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά.

Κοιτώντας πίσω στο παρελθόν και στο «I Kissed A Girl», η Katy Perry παραδέχεται ότι θα άλλαζε ορισμένους από τους στίχους, εάν θα το κυκλοφορούσε την εποχή που διανύουμε τώρα.

Στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Glamour», η αστέρας της pop σχολιάζει πώς έχουν διαφοροποιηθεί οι συζητήσεις σχετικά με την αμφισεξουαλικότητα κατά μήκος αυτής δεκαετίας:

«Έχουμε προχωρήσει πολύ. Η αμφιφυλοφιλία δε συζητούνταν τόσο πολύ τότε ούτε κανένα είδος ρευστότητας (φύλου). Εάν έπρεπε να γράψω ξανά το τραγούδι, θα έκανα πιθανώς μία διόρθωση. Στιχουργικά, έχει ένα – δύο στερεότυπα. Το μυαλό σου αλλάζει τόσο πολύ μέσα σε 10 χρόνια και μεγαλώνεις τόσο πολύ. Αυτό που ισχύει για εσένα μπορεί να εξελιχθεί», εξηγεί.

Στο παρελθόν, συντηρητικές κριτικές επέμεναν ότι το τραγούδι στήριξε την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά. Στον αντίποδα, το «Slant Magazine» είχε υποστήριξε ότι δεν ήταν αυτό το πρόβλημα στο «I Kissed A Girl», αλλά η ιδιοποίηση του ομοφυλοφιλικού τρόπου ζωής με μοναδικό σκοπό τη συγκέντρωση προσοχής.

«Αυτό το 2008, όταν βγήκε (το τραγούδι). Νομίζω ότι πραγματικά έχουμε αλλάξει, πληροφοριακά, τα προηγούμενα δέκα χρόνια», πιστεύει η Katy Perry.

Η Katy Perry και πλήθος τηλεοπτικών αστέρων
στο χαοτικό video clip του «Swish Swish»

Katy Perry - Swish Swish ft Nicki Minaj (video clip) - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας