Αρχική Μουσικά Νέα Ελληνική μουσική Η απάντηση της Katerine Duska στον Roger Waters για το μποϊκοτάζ στη...

Η απάντηση της Katerine Duska στον Roger Waters για το μποϊκοτάζ στη Eurovision

-

Δες και αυτά

Η Katerine Duska λύνει τη σιωπή της.

Η Katerine Duska προχωρά στις απαραίτητες διευκρινίσεις για την «απάντηση» που φέρεται να έδωσε στον Roger Waters, όταν της απηύθυνε προσωπικό μήνυμα με ένα βίντεο που κοινοποίησε στο διαδίκτυο, ζητώντας της να μη συμμετάσχει στον επερχόμενο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Το μήνυμα που έστειλε ο συνιδρυτής των Pink Floyd στην Ελληνο-Καναδή ερμηνεύτρια και τραγουδοποιό έκανε το γύρο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης.

Τις ημέρες που ακολούθησαν διάφορα δημοσιεύματα μετέφεραν την υποτιθέμενη αντίδραση της Katerine Duska στην έκκληση του Roger Waters.

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision 2019 ισχυρίζεται ότι απομονώθηκαν τα λεγόμενά της από μία παλαιότερη συνέντευξή της και παρουσιάστηκαν ως «απάντηση».

Η Katerine Duska ξεκαθάρισε τη στάση της απέναντι στον Roger Water με ένα κείμενο που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ παράλληλα εξέφρασε το θαυμασμό της για τον Βρετανό καλλιτέχνη και μοιράστηκε τις σκέψεις της για τις φωνές που ζητούν μποϊκοτάζ στη Eurovision του Τελ Αβίβ.

«Αγαπητέ Κύριε Waters, πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε ένα ψευδές άρθρο από διάφορα μέσα. Οι συντάκτες αυτών των μέσων δυστυχώς απομόνωσαν τα λεγόμενά μου από μια παλιά συνέντευξη και την παρουσίασαν σαν να ήταν απάντηση μου προς εσάς», τονίζει η Katerine Duska.

«Είστε ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς μου ήρωες και σας ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σας και τον χρόνο που διαθέσατε. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στο καλλιτεχνικό σας έργο και στέκομαι δίπλα σας στον διαρκή σας αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα», γράφει.

«Ο αγώνας αυτός, δυστυχώς, είναι πάντα επίκαιρος, όχι μόνο στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του πλανήτη στις οποίες πραγματοποιούμε συναυλίες. Πιστεύω ότι ο λόγος που πηγαίνουμε να παίξουμε, είναι γιατί ανεξάρτητα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ή τα καθεστώτα, εμείς ως καλλιτέχνες, απευθυνόμαστε και μοιραζόμαστε τη μουσική με τον κόσμο», εξηγεί η ταλαντούχα ερμηνεύτρια.

«Αυτό κατά τη γνώμη μου μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει. Την διοργάνωση στην οποία φέτος συμμετέχω την παρακολουθούν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο, δεν ανήκει σε κανένα κράτος», συνεχίζει.

Η Katerine Duska υποστηρίζει επίσης ότι πίστευε πάντα πως η δύναμη της τέχνης είναι τεράστια και πως μπορεί να αποτελέσει στάση και ισχυρό ερέθισμα.

«Κατ’ επέκταση, δε θεωρώ πως ο αποκλεισμός της θα είχε δημιουργικό αποτέλεσμα. Είναι μια συζήτηση μεταξύ καλλιτεχνών που παρακολουθώ εδώ και καιρό και τάσσομαι υπέρ μιας τοποθέτησης την οποία έχουν εκφράσει και άλλα μουσικά μου ινδάλματα όπως ο Thom Yorke και ο Nick Cave μεταξύ άλλων», προσθέτει.

«Στο βίντεο αναφέρετε ότι μπορεί να έχετε λάθος. Μπορεί να έχετε ή μπορεί να έχουμε εμείς που συμμετέχουμε. Θέλω να πιστεύω όμως, ότι ο καθένας μας, με τον τρόπο που θεωρεί ο καθένας σωστό, λειτουργεί πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στον άνθρωπο και την ειρήνη των λαών. Με απεριόριστη εκτίμηση, Κατερίνα Ντούσκα», καταλήγει.

 

Αφήστε το σχόλιό σας