Το σκηνικό αγαπημένο. Ένα μικρόφωνο, μία κιθάρα και η Katerine Duska να ζεσταίνει το κλίμα εν όψει της επικείμενης εμφάνισής της στο Φεστιβάλ «Αισχύλεια».

Η Katerine Duska θα παρασύρει στη «δίνη» της δικής της απόλυτα αισθαντικής ερμηνείας συμμετέχοντας στο εφετινό Φεστιβάλ «Αισχύλεια», αφού τις προηγούμενες ημέρες «άνοιξε» τη συναυλία της LP στην Τεχνόπολη.

Η Ελληνοκαναδή ερμηνεύτρια έχει θεμελιώσει γερά την ύπαρξή της στα μουσικά δρώμενα του τόπου με την πρώτη μόλις δισκογραφική δουλειά της, έχοντας αναδειχθεί στην «αποκάλυψη» της εγχώριας αγγλόφωνης σκηνής.

Με τις αρετές μίας πληθωρικής καλλιτεχνικής προσωπικότητας, η Katerine Duska μυεί τους ακροατές στα εξαίσια (και σαφώς δυσεύρετα) φωνητικά χαρίσματα που τη συνοδεύουν.

Ο παρθενικός δίσκος της με γενικό τίτλο «Embodiment» έγινε πραγματικότητα τον προηγούμενο Δεκέμβριο, κυκλοφορώντας από τη Minos EMI / Universal.

Εννέα τραγούδια που εξωτερικεύουν το «είναι» της ήταν αρκετά για να ξετυλίξει η Katerine Duska και τη δημιουργική της – συν τοις άλλοις – δεινότητα. Απαράμιλλες συνθέσεις, στιβαροί στίχοι και ακαταμάχητες ερμηνείες που σαγηνεύουν απαρτίζουν αναμφίβολα ένα αφοπλιστικό ντεμπούτο.

Στο Φεστιβάλ «Αισχύλεια»

Το 2016 είναι έτος – ορόσημο για τη νεότερη ιστορία της Ελευσίνας, με τη δημιουργία μίας πολιτιστικής οντότητας που φιλοξενεί στο χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου πλήθος εκδηλώσεων.

Με το παρελθόν του να εξαπλώνεται σε 42 έτη πλούσιας δράσης, το εφετινό φεστιβάλ των «Αισχυλείων» γεφυρώνει ποικίλες κουλτούρες και είδη παραστάσεων.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, η Katerina Duska και η εξαίρετη μπάντα μουσικών που την πλαισιώνει θα συνδράμουν στο πλουραλιστικό πανόραμα του Φεστιβάλ «Αισχύλεια», στον ιδανικότερο χώρο για μία μουσική «τελετουργία» στα όρια της ουτοπίας.

Το πρόγραμμα θα αντλήσει ήχους από διαφορετικά είδη της ξένης και της ελληνικής μουσικής, συνυφαίνοντας το πολυσυλλεκτικό υπόβαθρό της Katerina Duska.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Τα acoustic sessions τραγουδιών μέσα από το άλμπουμ του «Embodiment» έχουν γίνει η νέα λατρεμένη μας συνήθεια.

Το λόγο τον νιώθεις στο έπακρο όταν κλείνεις τα μάτια και αφήνεσαι στα ανομολόγητα «μυστικά» κάθε τραγουδιού, όταν αφήνεσαι στη φλόγα αυτής της φωνής για την οποία δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι πηγάζει από αυτόν εδώ τον κόσμο, τον κόσμο του υπαρκτού. Το λόγο τον νιώθεις να κυριεύει την ψυχή σου.

Μιας και το φθινόπωρο είναι προ των πυλών, οι εκπλήξεις συνεχίζονται με μία acoustic εκτέλεση του «Autumn Again».

Το σκηνικό γνωστό και αγαπημένο. Ένα μικρόφωνο, μία κιθάρα και η Katerine Duska να δελεάζει με την ακλόνητη αύρα της. Από ένα σημείο και έπειτα τα πολλά λόγια στερούν την ουσία. Αφήστε τα όλα στην άκρη και απολαύστε την.

«I swear there’s nothing that suits you more than
these October colored days»

Katerine Duska - «Autumn Again» (Στίχοι – Stixoi – Lyrics)

Set out afar to make a living
To a familiar place instead
Times may get harder in the reliving
But it’s all sweeter in retrospect

So feel the wind now spiraling in your face
And while computers are replacing our embrace
Admit these chestnuts dropping are overcompensating with grace
‘Cause you found autumn again

I’ll call and you’ll miss my call, again, yes again
But it’s like I said:
“I’ll never let different time zones and space come between us”
It’s tough, oh so rough, and the music ain’t enough
To share a waltz with a shedding bark

And now the wind’s moving at a faster pace
And this damn broke computer won’t show your face
And these voice operators won’t get off our case but at least
You found autumn again

Hum to the sound of every drizzle
Of every drop of rain
And I promise I’ll make time
‘Til the amber’s gone grey
I swear there’s nothing that suits you more than
these October colored days

Αφήστε το σχόλιό σας