Οι επιρροές θα κυμαίνονται από τους Nirvana και τον Kanye West μέχρι τους Beastie Boys και τους Led Zeppelin, λέει ο κιθαρίστας Serge Pizzorno.

Περίπου τρία χρόνια αναμονής, αλλά το πέμπτο άλμπουμ των Kasabian έρχεται…

Το βρετανικό συγκρότημα μιλώντας στο Q Magazine επιβεβαίωσε σαν μήνα κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ τον Ιούνιο του 2014, αν και για την ώρα δεν έγινε γνωστό το όνομα του άλμπουμ και η ακριβής ημερομηνία της κυκλοφορίας του δίσκου.

Ο κιθαρίστας Serge Pizzorno, όταν ρωτήθηκε για το πως είναι πιθανό να ηχεί το νέο άλμπουμ και πιες είναι οι επιρροές που έχουν χαρακτηρίσει τις ηχογραφήσεις των τραγουδιών, προτίμησε να δώσει μια αρχική προειδοποίηση και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα λέγοντας:

Δεν θέλω να δώσω επίθετα κανενός τύπου. Πρέπει να δοθεί προσοχή, επειδή τα επίθετα κολλάνε και δεν είναι η περίπτωση. Υπάρχουν οι Nirvana, ο Kanye West και οι Death Grips μεταξύ των επιρροών του νέου δίσκου.

Επίσης μπορεί ακόμα να μην έχουμε τον τίτλο του άλμπουμ, όμως ήδη έχουν γίνει γνωστά μερικά ονόματα από τα τραγούδια που θα δούμε στο πέμπτο studio άλμπουμ των Kasabian: ‘Ezz-Eh’, ‘Explodes’, ‘Glass’, ‘Scissor Paper Stone’ συν του ‘Bumblebee’, του οποίου ο τίτλος επιλέχτηκε από τον γιο του Pizzorno, Ennio.

Έχει πολύ σαφείς ιδέες για τη μουσική: αν ακούει κάτι που δεν του αρέσει, αμέσως μου λέει : «όλα αυτά είναι σκουπίδια, σταμάτα». Ενδιαφέρεται πολυ για τα πράγματά μας και έδωσε τον τίτλο σε ένα τραγούδι, το Bumblebee: στο παρασκήνιο υπάρχει αυτό το buzz και συνέχισε να με ζητάει όλη την ημέρα, «Βάλε το Busy Bee, βάλε το Busy Bee» . Σκέφτηκα «Θα του κλέψω τον τίτλο,» στη συνέχεια το άλλαξα λίγο: Busy Bee δεν είναι τόσο ωραίο όσο Bumblebee.

Για τον ήχο του Bumblebee ο Pizzorno είπε:

Είναι το dub των Beastie Boys με λίγο από Zeppelin και ένα ρεφρέν αλλά Rage Against The Machine. Έχει την γεύση μιας απόδρασης με το αυτοκίνητο μετά από μια ληστεία στη τράπεζα. Όλα επιστρέφουν στο τίποτα και στη συνέχεια το γαμημένο χέρι του θεού χτυπάει την πόρτα. Γίνεται ‘κλικ’ και τότε είναι σαν, ‘Fuck – get out of the way’. Θα μπορείς να δεις το moshpit από το διάστημα.

Από την άλλη, ο Tom Meighan, ο τραγουδιστής των Kasabian, χρησιμοποίησε λέξεις λίγο πιο παραδοσιακές για να εκφράσει τις καινοτομίες του νέου άλμπουμ και την προσέγγιση στην όλη δουλειά:

Αυτό το άλμπουμ είναι το καλύτερο για μας. Αν ήμασταν σε ένα βουνό, θα ήμασταν στην κορυφή του Έβερεστ τώρα. Στήσαμε τη σημαία και θα πρέπει να χαιρετήσουμε. Στην κορυφή του κόσμου, σύντροφε – να που είμαστε.

Όσον αφορά τις φήμες που τους θέλουν να εμφανίζονται στο Glastonbury 2014 , οι Kasabian δεν το επιβεβαιώσαν αλλά ούτε το αρνήθηκαν. Το σίγουρο είναι ότι θα εμφανιστούν στις 21 Ιουνίου στο Victoria Park του Leicester για ένα special show που θα συμπίπτει με την κυκλοφορία του άλμπουμ, για να γιορτάσουν την δεκαετή τους καριέρα.

Αφήστε το σχόλιό σας