Μετανοημένος εμφανίστηκε ο Kanye West για τις προκλητικές δηλώσεις του.

O Kanye West ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιο που είχε κάνει πριν τέσσερις μήνες, ότι ήταν «επιλογή» των Αφροαμερικανών τα 400 χρόνια δουλείας, και εξαιτίας του οποίου ξέσπασαν αντιδράσεις.

«Δεν ξέρω αν έχω απολογηθεί σωστά για το πώς έκανε κάποιους ανθρώπους να νιώσουν το σχόλιο περί σκλαβιάς», σχολίασε ο 41χρονος ράπερ σε ραδιοφωνικό σταθμό του Σικάγο. «Άρα θέλω να εκμεταλλευθώ τη στιγμή για να το πω. Ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους που απογοήτευσα.»

Ο Kanye West ισχυρίστηκε ότι το ξέσπασμα και το ατυχές σχόλιο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με το «TMZ» ήταν αποτέλεσμα της διπολικής διαταραχής με την οποία έχει διαγνωστεί.

«Είχα μαζί μου ανθρώπους, που θα μπορούσαν να σταματήσουν την συνέντευξη, δεν το έκαναν», τόνισε.

Ο σύζυγος της Kim Kardashian περιέγραψε το περιστατικό σαν μια διδακτική εμπειρία που του έδειξε «πόσο πολύ οι μαύροι στηρίζονται και βασίζονται» σε εκείνον.

«Θα υπάρξει ένας καινούργιος Kanye West που θα δείτε», υποσχέθηκε. «Θα είναι καλύτερος εξαιτίας της κατάστασης της ψυχικής του υγείας και εξαιτίας του περιστατικού στο “TMZ”.»

Οι δηλώσεις που είχαν προκαλέσει σάλο

«Όταν ακούς για σκλαβιά για 400 χρόνια… για 400 χρόνια; Αυτό ακούγεται σαν επιλογή», είχε αναφέρει ο Kanye West σε συνέντευξη που έδωσε στο «TMZ» στις αρχές Μαΐου.

«… Ήσουν εκεί για 4 αιώνες και αυτό αφορούσε όλους τους μαύρους. Ήταν σαν να βρίσκεσαι νοητά στη φυλακή. Μου αρέσει η λέξη “φυλακή” επειδή ο όρος “δουλεία” συνδέεται πολύ άμεσα με τους μαύρους», είχε πει.

«Η δουλεία είναι για τους μαύρους όπως το Ολοκαύτωμα για τους Εβραίους. Η φυλακή είναι κάτι που ενώνει και τους μαύρους και τους λευκούς στην ανθρώπινη φυλή.»

 

Αφήστε το σχόλιό σας