Τις δραστηριότητές του επεκτείνει ο Kanye West.

Τον Kanye West τον ξέρουμε ως ράπερ, τον ξέρουμε και ως ιδιοκτήτη του εμπορικού σήματος μόδας «YEEZY». Τώρα, ανακοινώνει ότι μπαίνει στο πεδίο της αρχιτεκτονικής!

Ο 40χρονος Αμερικανός προσθέτει τμήμα αρχιτεκτονικής στο «YEEZY», καθώς έγραψε στο Twitter:

«Ξεκινάμε επιχειρηματική δραστηριότητα του Yeezy στον τομέα της αρχιτεκτονικής, με επωνυμία Yeezy Home. Αναζητούμε αρχιτέκτονες και βιομηχανικούς σχεδιαστές που θέλουν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο».

Τα πρώτα βήματα του West στον κόσμο της μόδας έγιναν το 2009, με το Nike Air Yeezy 1. To 2015, λανσάρισε δικό του εμπορικό σήμα μόδας, το «Yeezy», σε συνεργασία με την Adidas, παρουσιάζοντας την πρώτη κολεξιόν του.

Εδώ και καιρό, όμως, είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την αρχιτεκτονική, και σε συνεντεύξεις που έδινε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το 2013, σε επίσκεψή του στο Harvard Graduate School of Design είχε πει στους φοιτητές ότι «μπορούμε να σώσουμε τον κόσμο μέσω του design».

Το να κάνει το επόμενο βήμα ήταν θέμα χρόνου.

Ήδη, μας είχε προϊδεάσει για τη μετεξέλιξη του «YEEZY», μιας και τον περασμένο Απρίλιο είχε αναφέρει στο Twitter: «Το YEEZY δεν είναι πια μια εταιρεία μόδας στην οποία αναφέρεται κανείς ως ρουχισμός ή ως ενδύματα ή, απλά, ως Yeezy».

Και υπήρχε και προϊστορία: Πριν ξεκινήσει το «YEEZY», ο Kanye είχε δημιουργήσει τη δική του εταιρεία design, την DONDA, με στόχο τη συγκρότηση ομάδας αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών και σκηνοθετών να δουλέψουν μαζί του.

 

Αφήστε το σχόλιό σας