Σε δημιουργικό πυρετό βρίσκεται ο Kanye West, έχοντας αποφασίσει να απασχολήσει και με τη μουσική του.

Ο Kanye West επέστρεψε στην κορυφή των charts για να γράψει ιστορία, καθώς το «ye» που κυκλοφόρησε την 1η Ιουνίου από τις G.O.O.D. Music και Def Jam / Universal Music, είναι το όγδοο άλμπουμ του ράπερ που κατακτά την πρώτη θέση.

Με τη συγκεκριμένη επίδοση ο 41χρονος Αμερικανός ισοφαρίζει το ιστορικό ρεκόρ για τα περισσότερα διαδοχικά ντεμπούτα στο Νο1 του «Billboard 200».

Τα εφτά τραγούδια του «ye» συγκέντρωσαν συνολικά 180 εκατομμύρια streams την εβδομάδα που κυκλοφόρησε το άλμπουμ. Οι ισοδύναμες πωλήσεις του έφτασαν στα 208 χιλιάδες αντίτυπα.

Το «ye» αποκαλύφθηκε σε μία και μοναδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Jackson Hole του Wyoming των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ μεταδόθηκε διαδικτυακά σε όλο τον πλανήτη μέσω της εφαρμογής WAV.

Απλοί θαυμαστές, μέσα μαζικής ενημέρωσης, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, καλλιτέχνες και άλλες διασημότητες πέταξαν από όλο τον κόσμο προς το Wyoming προκειμένου να γίνουν μέρος αυτής της εμπειρίας, κατά την οποία μαζεύτηκαν γύρω από μία φωτιά και άκουσαν το άλμπουμ για πρώτη φορά.

Τα τραγούδια του «ye» εκτινάχθηκαν αμέσως την κορυφή του παγκοσμίου chart στο Spotify και έφτασαν στο No1 σε 83 χώρες στο Apple Music.

Μία εβδομάδα πριν το «ye», στις 25 Μαΐου, κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Daytona» του Pusha T το οποίο είχε επιμεληθεί εξ ολοκλήρου ως παραγωγή ο Kanye West. Το «Daytona» ανέβηκε αμέσως στην πρώτη θέση του chart για τα «Hip-Hop / R&B» άλμπουμ.

Μία εβδομάδα μετά το «ye», στις 8 Ιουνίου, αποκαλύφθηκε το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα από τη συνεργατική προσπάθεια του Kanye West με τον Kid Cudi. Το δίδυμο πήρε την ονομασία «Kid See Ghosts» και τον ίδιο τίτλο έδωσε και στο άλμπουμ. Το «Kid See Ghosts» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε μία παρόμοια εκδήλωση, γύρω από τη φωτιά και με ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου, που πραγματοποιήθηκε στη Santa Clarita της Καλιφόρνια.

Ο Kanye West έχει επιστρέψει πιο δυναμικά από ποτέ στο μουσικό προσκήνιο και δε σταματά εδώ.

Ο γνωστός ράπερ έχει αναλάβει επίσης την παραγωγή και στις επερχόμενες δισκογραφικές δουλειές του NAS και της Teyana Taylor, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν αντίστοιχα στις 15 και 22 Ιουνίου.

 

Αφήστε το σχόλιό σας