Ο… συνήθης ύποπτος Kanye West ξεσηκώνει ξανά θύελλα αντιδράσεων με τις δηλώσεις του.

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι πρόσφατες εκδηλώσεις θαυμασμού του Kanye West προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, τον οποίο χαρακτήρισε «αδελφό» του, ο Αμερικανός ράπερ επανήλθε στο προσκήνιο με προκλητικά του σχόλια.

Ο ράπερ σύζυγος της Kim Kardashian υπαινίχθηκε ότι η ιστορική υποδούλωση και σκλαβιά των Αφροαμερικανών συμπολιτών και προγόνων του για 400 και πλέον χρόνια μπορεί να ήταν «δική τους επιλογή».

«Όταν ακούς για σκλαβιά για 400 χρόνια… για 400 χρόνια; Αυτό ακούγεται σαν επιλογή», είπε ο Kanye West σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα «TMZ».

«… Ήσουν εκεί για 4 αιώνες και αυτό αφορούσε όλους τους μαύρους. Ήταν σαν να βρίσκεσαι νοητά στη φυλακή. Μου αρέσει η λέξη “φυλακή” επειδή ο όρος “δουλεία” συνδέεται πολύ άμεσα με τους μαύρους. Η δουλεία είναι για τους μαύρους όπως το Ολοκαύτωμα για τους Εβραίους. Η φυλακή είναι κάτι που ενώνει και τους μαύρους και τους λευκούς στην ανθρώπινη φυλή», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλη του συνέντευξη, ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης εξήρε και πάλι τον Donald Trump επειδή κατάφερε «το αδύνατο» με το να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ και απέδωσε το νευρικό κλονισμό που υπέστη το 2016 στον εθισμό του στα οπιοειδή.

Ο 40χρονος Αμερικανός αποκάλυψε επίσης ότι πριν από μερικά χρόνια είχε υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση επειδή δεν ήθελε να τον αποκαλούν χοντρό.

Ο Kanye West επανήλθε πριν από δύο εβδομάδες στο Twitter, έπειτα από έναν χρόνο απουσίας του, ανεβάζοντας έως και 20 αναρτήσεις την ώρα για θέματα που αφορούν από την πολιτική και τη φιλοσοφία μέχρι τη μόδα.

Η δήλωσή του για τη σκλαβιά των Αφροαμερικανών ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυρίας στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντάς τον να προβεί σε νέα ανάρτηση:

«Χρησιμοποίησα το παράδειγμα της 400ετούς δουλείας για να δείξω ότι δεν είναι δυνατό να παραμείνουμε νοητά φυλακισμένοι για άλλα 400 χρόνια. Φυσικά και ξέρω ότι οι δούλοι δε φόρεσαν αλυσίδες και μπήκαν στις βάρκες με ελεύθερη βούληση», ανέφερε.

«Αυτό που εννοώ είναι το ότι μείναμε σε αυτή τη θέση παρά το γεγονός ότι οι αριθμοί μας ευνοούσαν σημαίνει πως ήμασταν υπόδουλοι νοητικά. Μας έκοψαν τις γλώσσες και έτσι δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας. Ε λοιπόν εγώ δε θα αφήσω να μου κόψουν τη γλώσσα», συμπλήρωσε.

 

Αφήστε το σχόλιό σας