Παρότι είχε πολιτικοποιηθεί έντονα, προκαλώντας αντιδράσεις, ο Kanye West παίρνει τελικά αποστάσεις από την πολιτική.

Τρεις εβδομάδες μετά την ιδιότυπη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, στο Λευκό Οίκο, Kanye West ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να «απομακρυνθεί» από την πολιτική – τουλάχιστον προς το παρόν.

Ο Kanye West, ένας από τους διασημότερους υποστηρικτές του Trump και σύζυγος της τηλεπερσόνας Kim Kardashian, πήρε επίσης αποστάσεις από μία νέα εκστρατεία, την αποκαλούμενη «Blexit», που καλεί τους Αφροαμερικανούς να εγκαταλείψουν το Δημοκρατικό Κόμμα.

Σε μια ανάρτησή του στο Twitter, ο Kanye West υποστηρίζει ότι «τον χρησιμοποιούν» για να περνούν μηνύματα στα οποία ο ίδιος δεν πιστεύει.

Την εκστρατεία «Blexit» προωθεί η συντηρητική σχολιάστρια Candace Owens, η οποία πριν από μερικές ημέρες παρουσίασε μια σειρά από μπλουζάκια που υποτίθεται ότι σχεδίασε ο 41χρονος ράπερ, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει.

Γράφοντας στα 28,7 εκατομμύρια των ακολούθων του στο Twitter, ο Kanye West σημείωσε:

«Τα μάτια μου τώρα άνοιξαν και αντιλήφθηκα ότι με χρησιμοποιούσαν για να διαδίδουν μηνύματα που δεν πιστεύω. Απομακρύνομαι από την πολιτική και επικεντρώνομαι πλήρως στην καριέρα μου.»

Προσπαθώντας εξάλλου να εξηγήσει γιατί υποστηρίζει τον Donald Trump, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ρατσιστικά σχόλια, ανέφερε ότι «στηρίζει τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τις ευκαιρίες για τους ανθρώπους που τις χρειάζονται περισσότερο».

Αφήστε το σχόλιό σας