Γιατί ο Kanye West επικοινωνεί με… μπιπ: «Οι λέξεις είναι κατώτερη μορφή επικοινωνίας»

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,982ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
849ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας αναζητά ο Kanye West.

Ο Kanye West φαίνεται πως έχει τελειώσει με επινοήσεις του ανθρώπου όπως ο χρόνος, ο χώρος, το χρήμα και, πιθανότατα εις βάρος των γύρω του, της ανθρώπινης γλώσσας.

«Νομίζω ότι οι λέξεις είναι μια από τις κατώτερες μορφές επικοινωνίας», λέει ο ράπερ σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό GQ.

«Η μουσική, ο ήχος, το φαγητό, ο χορός είναι μη λεκτικές μορφές επικοινωνίας. Είμαστε τόσο εξαρτημένοι από τις λέξεις. Πρέπει να κάνουμε πράγματα που είναι βουβά. Πρέπει να κάνουμε πράγματα που αφήνουν τους ανθρώπους άφωνους. Πρέπει να κάνουμε τα πράγματα στο επίπεδο όπου κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα», συνεχίζει.

Ωστόσο το Rolling Stone σημειώνει ότι όταν ο Kanye West χαρακτηρίζει τη μουσική μη λεκτική μορφή επικοινωνίας, αφήνει εκτός ένα μεγάλο εύρος επαγγελματιών της μουσικής, όπως τραγουδιστές, τραγουδοποιούς και ράπερ, που όλοι τους χρησιμοποιούν λέξεις στα τραγούδια τους.

Ο Kanye West αποκαλύπτει στο GQ επίσης ότι έχει αρχίσει να αντικαθιστά την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων με ηλεκτρονικούς ήχους.

«Η μεγαλύτερη ελευθερία είναι να αμφισβητήσουμε την καθομιλουμένη. Ή να προσθέσουμε κάτι. Είδα τον (σχεδιαστή) Matt Williams στο λόμπι του ξενοδοχείου Mercer πριν από μερικές εβδομάδες», ανέφερε.

«Αμέσως μόλις τον είδα άρχισα να επικοινωνώ με μπιπ. Ξέρεις την αρχή του τραγουδιού του Bobby Digital; Κάπως έτσι», πρόσθεσε.

Ο Bobby Digital στον οποίο αναφέρεται ο West είναι ένας χαρακτήρας που υποδυόταν ο RZA των Wu-Tang Clan στις αρχές της δεκαετίας του 2000 χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικούς ήχους για να επικοινωνήσει με τους άλλους ανθρώπους.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Matt Williams απάντησε με τον ίδιο τρόπο, ο Kanye West είπε: «Αγκαλιαστήκαμε και αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε αναμνήσεις για να προσπαθήσουμε να εκφράσουμε το μέλλον».

Αφήστε το σχόλιό σας