Πολύκροτη προβλέπεται η διαμάχη που ξεσπά μεταξύ του Kanye West και του JAY-Z με αφορμή το Tidal.

Πριν από δεκαεφτά χρόνια, ο Kanye West ήταν ένας κορυφαίος και ανερχόμενος παραγωγός που συνέδραμε ώστε το άλμπουμ του JAY-Z, «The Blueprint», να γίνει ένα από τα πιο επιτυχημένα του.

Υπέγραψε γρήγορα στην ετικέτα της Roc-A-Fella ως καλλιτέχνης και τελικά έγινε ένα από τα κορυφαία ονόματα της Roc Nation παράλληλα με τον ίδιο τον JAY-Z. Οι δύο ράπερ κυκλοφόρησαν μαζί ένα κοινό άλμπουμ, το 2011, που ονομάζεται «Watch The Throne» και με το οποίο επίσης περιόδευσαν με τον κόσμο.

Τώρα, το 2017, ο JAY-Z και ο Kanye West μοιάζουν πιο αποξενωμένοι από ποτέ. Ο Kanye εξέφρασε για πρώτη φορά ανησυχίες στα τέλη του περασμένου έτους, όταν ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μίας συναυλίας ότι δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον Jay. Το άλμπουμ «4:44» του JAY-Z, που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα, επεξεργάστηκε περαιτέρω την αποσύνδεσή τους.

Και σήμερα το πρόβλημα οξύνεται καθώς οι αναφορές δείχνουν ότι ο Kanye West δεν έχει καμία επίσημη σχέση με το Tidal πια, ιδιοκτησίας του JAY-Z

«Οι πηγές που συνδέονται με το Tidal λένε στο «TMZ», ότι ο Kanye ήταν δυσαρεστημένος με την εταιρεία εδώ και πολύ καιρό. Μας είπαν ότι ο Kanye έχει παραπονεθεί ότι η εταιρεία του οφείλει χρήματα, περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια. Οι πηγές μας είπαν ένα μήνα πριν ότι ο δικηγόρος του Kanye έστειλε επιστολή στο Tidal, λέγοντας ότι η εταιρεία παρέβη τη συμφωνία και το συμβόλαιο τερματίστηκε. Τις επόμενες δύο εβδομάδες, οι δικηγόροι των δύο πλευρών προσπάθησαν να επιλύσουν τη σύγκρουση αλλά απέτυχαν. Μας είπαν πριν από δύο εβδομάδες, ότι ο δικηγόρος του Kanye έστειλε μία δεύτερη επιστολή ξεκαθαρίζοντας ξανά ότι τη σύμβαση τελείωσε.»

Η απόφαση του Kanye West δεν μπορεί να αποφύγει τις νομικές συνέπειες:

«Μας λένε ότι το Tidal έστειλε μία επιστολή στον Kanye, λέγοντας ότι όσο γνώριζε η εταιρεία είχε ακόμα αποκλειστική σύμβαση με τον rapper και αν προσπάθησε να πάει σε μια άλλη υπηρεσία streaming θα τον μήνυε. Ο Kanye είναι πρόθυμος να απομακρυνθεί, αλλά αν το Tidal τον μυνήσει, θα τους μηνύσει πίσω.

Το «TMZ» αναφέρει ότι η διαφωνία με το Tidal άρχισε πριν κυκλοφορήσει το άλμπουμ του JAY-Z και ο Kanye West φέρεται ότι δεν ήξερε για τους στίχους που τον αφορούσαν. Ο χρόνος θα δείξει εάν οι στίχοι θα προκαλέσουν νέα αντίδραση σε αυτή την ήδη ευαίσθητη διαφωνία.

 

Αφήστε το σχόλιό σας