Το μεγάλο hit «Way Down We Go» θα απολαύσει ζωντανά από τους Kaleo το ελληνικό μουσικόφιλο κοινό.

Οι Kaleo θα κάνουν επίσκεψη για πρώτη φορά την Ελλάδα, πραγματοποιώντας δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το κουαρτέτο διαθέτει μόλις πέντε χρόνια παρουσίας στο μουσικό στερέωμα, μιας και σχηματίστηκε από μία παρέα παιδικών φίλων από την Ισλανδία το 2012. Ιδρυτές του είναι ο Jökull Júlíusson (φωνή, κιθάρα), ο Davíð Antonsson (ντραμς) και ο Daníel Ægir Kristjánsson (μπάσο), οι οποίο ξεκίνησαν να παίζουν μαζί μουσική ως έφηβοι. Αργότερα, στο σχήμα προστέθηκε και ο κιθαρίστας Rubin Pollock.

Η πρωτάκουστη ονομασία των Kaleo, ενός γκρουπ που στοιχειοθετείται από μία συναρπαστική αλλά και αινιγματική μίξη folk, country, blues και rock μουσικής, έχει ρίζες σε μία χαβανέζικη λέξη που σημαίνει «ο ήχος».

Η πρώτη επιτυχία τους ήταν μία διασκευή του παραδοσιακού ισλανδικού τραγουδιού «Vor í Vaglaskógi». Η παρθενική εμφάνιση του συγκροτήματος στη δισκογραφία με ολοκληρωμένο άλμπουμ συντελέστηκε το 2013, το οποίο έγινε χρυσό στην πατρίδα τους, μετρώντας πέντε singles στο Νο1 του τοπικού chart.

Ένα τραγούδι με τίτλο «All The Pretty Girls» αναδείχθηκε σε καθοριστικό σημείο για την πορεία της μπάντας. Οι Kaleo υπέγραψαν διεθνές συμβόλαιο με την Atlantic Records / Warner και μετεγκαταστάθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Τέξας, ώστε να εργαστούν από εκεί πάνω στο καινούριο υλικό τους.

«Way Down We Go»

Kaleo (band) - Hit Channel

Ο δεύτερος δίσκος (και πρώτος από μεγάλο δισκογραφικό σχήμα) των Kaleo έγινε γεγονός το 2016 τιτλοφορούμενος «A/B».

Το «Way Down We Go», ένα από τα τραγούδια της δουλειάς, εκτίναξε το γκρουπ στο επίκεντρο της προσοχής, γνωρίζοντας παγκόσμια επιτυχία. Οι Έλληνες ακροατές δέθηκαν με το single σε βαθμό λατρείας, κρατώντας το στην κορυφή του Airplay Chart της χώρας μας επί σειρά εβδομάδων.

Χαρακτηριστικά, τα υπόλοιπα εδάφη όπου το «Way Down We Go» αντίκρισε την κορυφή ήταν οι Η.Π.Α. (στις κατατάξεις των Alternative Songs και του Rock Airplay του Billboard) και το Βέλγιο.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Οι Kaleo ανταποδίδουν το βαθμό της αποδοχής με δύο μοναδικές συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια εταιρεία της Didi Music, το συγκρότημα θα εμφανιστεί στο «Piraeus 117 Academy» στην Αθήνα τη Δευτέρα 24 Ιουλίου και στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 25 Ιουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες θα γνωστοποιηθούν στο άμεσο μέλλον!

Διαβάστε ακόμα: Το «Way Down We Go» των Kaleo
κατείχε μία από τις ραδιοφωνικές πρωτιές του 2016

vinyl-turntable - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας