Πρόστιμο επεβλήθη στον Justin Bieber, αποφεύγοντας τα χειρότερα, εξαιτίας ενός γκράφιτι που είχε κάνει σε ένα ερειπωμένο κτίριο.

Ο Justin Bieber απέχει… χιλιόμετρα από τη φιλήσυχη εικόνα που είχε στα χρόνια του ντεμπούτου του, αλλά εξακολουθεί να διαθέτει όλα τα χρήματα στον κόσμο για να σβήσει το «βρώμικο» παρελθόν του.

Σύμφωνα με το «BBC», ο Καναδός super star είχε νομικά μπλεξίματα εξαιτίας ενός γκράφιτι που πραγματοποίησε σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βραζιλία το 2013.

Ένας Βραζιλιάνος δικαστής έκλεισε την υπόθεση, αφού ο Justin Bieber πλήρωσε χρηματικό πρόστιμο, κάνοντας δωρεά 6.000 δολαρίων (περίπου 5.200 ευρώ) σε ένα νοσοκομείο για τον καρκίνο στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Παρόλο που ήταν τότε 19 ετών και είχε κοντά τον σωματοφύλακα του, το γκράφιτι στο ερειπωμένο ξενοδοχείο «Hotel National» προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση.

Η βραζιλιάνικη εφημερίδα «O Globo», η οποία είναι η μεγαλύτερη πηγή ειδήσεων της λατινικής χώρας, είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες του τραγουδιστή από το σκηνικό και τότε ήταν που ξέσπασε η… κόλαση.

Οι βραζιλιάνικες αρχές είχε εκδώσει, μάλιστα, ανακοίνωση μετά το περιστατικό, αποκαλύπτοντας ότι στον Justin Bieber απαγγέλθηκε η κατηγορία πως «παραβίασε ένα κτίριο ή ένα αστικό μνημείο με γκράφιτι ή με άλλα μέσα». Περιπτώσεις όπως αυτή, θεωρούνται έγκλημα στη Βραζιλία και σύμφωνα με το γράμμα του νόμου τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή πρόστιμο.

Το αστείο της υπόθεσης είναι το φιάσκο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, καθώς ο τραγουδιστής είχε άδεια να κάνει γκράφιτι σε μία κοντινή αθλητική εγκατάσταση, αλλά επέλεξε διαφορετική τοποθεσία για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να αποφύγει τους θαυμαστές.

Η φωτογραφία από το επίμαχο περιστατικό:

Justin Bieber - graffiti - Brazil 2013 - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας