Ανεπιθύμητος είναι στην Κίνα ο Justin Bieber, χωρίς να αποτελεί πάντως την πρώτη περίπτωση καλλιτέχνη που εμποδίζεται να επισκεφθεί τη χώρα.

Justin Bieber είναι ξανά στην επικαιρότητα για θέμα που δε σχετίζεται με τη μουσική του. Αυτή τη φορά, του απαγορεύεται η είσοδος στην Κίνα λόγω… παραπτώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το «Hollywood Reporter», το Γραφείο Πολιτισμού του Πεκίνου εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι οι συμπεριφορές παραπτωμάτων του Καναδού αστέρα σημαίνουν ότι δε θα είναι ευπρόσδεκτος στις κινεζικές πόλεις.

«Ο Justin Bieber είναι ένας ταλαντούχος τραγουδιστής αλλά είναι επίσης ένα αμφιλεγόμενο διεθνές είδωλο», δήλωσε ο οργανισμός προσπαθώντας να απαντήσει στο αίτημα για «λεπτομερή εξήγηση» για την απουσία της Κίνας από το πρόγραμμα της επερχόμενης παγκόσμιας περιοδείας του 23χρονου Αμερικανού.

«Όσο τον αφορά, έχει εμπλακεί σε σειρά αρνητικών συμπεριφορών, τόσο στην κοινωνική του ζωή όσο και κατά τη διάρκεια μίας προηγούμενης εμφάνισης στην Κίνα, η οποία έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στο κοινό», προστέθηκε.

Στο πλαίσιο του «Purpose World Tour», ο Justin Bieber θα ταξιδέψει στην Ασία και θα πραγματοποιήσει συναυλίες στις Φιλιππίνες, στη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο, δεν υπάρχουν προβλεπόμενες ημερομηνίες για την Κίνα, συμβάν που δυσαρεστεί το τοπικό κοινό του τραγουδιστή.

Το Πολιτιστικό Γραφείο του Πεκίνου δε διευκρίνισε ποιο ήταν «παράπτωμα», αλλά την τελευταία φορά που επισκέφθηκε τη χώρα, προκάλεσε θόρυβο όταν οι φρουροί του τον μετέφεραν στους ώμους τους στο Σινικό Τείχος.

Ο Justin Bieber προστίθεται σε έναν εντυπωσιακό κατάλογο καλλιτεχνών που έχουν αποκλειστεί από την Κίνα.

Το 2008, «αποβλήθηκε» η Björk ύστερα από το κάλεσμα για ανεξαρτησία του Θιβέτ σε μία συναυλία στη Σαγκάη. Οι Maroon 5 και οι Oasis χτυπήθηκαν με παρόμοια μπλόκα επειδή εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Δαλάι Λάμα, τον οποίο η Κίνα θεωρεί ως «επικίνδυνο αυτονομιστή». Και ο Bob Dylan παρεμποδίστηκε να εμφανιστεί το 2010, εξαιτίας των προηγούμενων συνδέσεων του με τον «αντιπολιτισμό», ενώ ο Jay-Z κρατήθηκε έξω από το κράτος το 2006 εξαιτίας της «βλασφημίας των στίχων του».

Δείτε επίσης:
Ο Justin Bieber μοίρασε χαμόγελα σε παιδιατρικό νοσοκομείο

Justin Bieber - hospital visit - Orange Country - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας