Η έγκαιρη επέμβαση των αρμόδιων αρχών απέτρεψε την τραγωδία σε συναυλία του Justin Bieber.

Η συναυλία του Justin Bieber στο Κάρντιφ της Ουαλίας ήταν η καλύτερη ημέρα στη ζωή πολλών θαυμαστών του Καναδού τραγουδιστή, όμως θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε ανείπωτη τραγωδία. Ένα 17χρονο αγόρι, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιευθεί λόγω της ηλικίας του, κατηγορείται ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στην εκδήλωση.

Η εφημερίδα «The Guardian» σημειώνει ότι η δίκη είναι σε εξέλιξη και ο έφηβος κατηγορείται πως αναζήτησε στο διαδίκτυο λεπτομέρειες για τα μέτρα ασφαλείας της συναυλίας του Justin Bieber στο «Principality Stadium» και ότι η αστυνομία βρήκε ένα σφυρί, ένα μαχαίρι κουζίνας, ύποπτες σημειώσεις και γράμματα στο σακίδιο και στο υπνοδωμάτιό του.

Ένα σημείωμα έγραφε αναφορικά φράσεις όπως: «Χτύπημα των άπιστων με αυτοκίνητο» και «χτύπημα των απίστων που αντιτίθενται στον Αλλάχ στο λαιμό».

Μία άλλη σημείωση έγραφε: «Είμαι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους. Επιτέθηκα στο Κάρντιφ σήμερα επειδή η κυβέρνησή σας συνεχίζει να βομβαρδίζει στόχους στη Συρία και στο Ιράκ. Θα υπάρξουν περισσότερες επιθέσεις στο μέλλον.»

Ο εισαγγελέας Matthew Brook είπε: «Στην περίπτωση αυτή, τα αποδεικτικά στοιχεία θα αποδείξουν ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω του διαδικτύου. Είχε αποθηκεύσει τρομοκρατικό υλικό στον υπολογιστή του, δημοσίευσε αναρτήσεις στο Instagram που ενθάρρυνε την τρομοκρατία και σχεδίαζε επίθεση στιλ «μοναχικού λύκου» στο όνομα του Ισλάμ.»

Justin Bieber - Hit Channel

Τον Ιούνιο, ο κατηγορούμενος είχε αναρτήσει εικόνες τρομοκρατών, της σημαίας του ISIS και εικόνες που ενθάρρυναν τρομοκρατική επίθεση στο Κάρντιφ. Ανέφερε στην αστυνομία ότι μιλούσε με κάποιον στο Instagram για περίπου μία εβδομάδα. Αυτό το άτομο του είπε ότι θα πήγαινε στην κόλαση επειδή δεν πίστευε στο Ισλάμ και ότι έπρεπε να κάνει μία πράξη τρομοκρατίας εάν ήθελε να πάει στον παράδεισο.

Ο 17χρονος παραδέχθηκε ότι είχε δημοσιεύσει υλικό στο Instagram που αναφερόταν σε επίθεση στο Κάρντιφ, αλλά υποστήριξε ότι δεν εννοούσε τίποτα που θα προκαλούσε βλάβη. Επιπλέον, είπε ότι είχε βάλει το σφυρί και το μαχαίρι στην τσάντα του, αλλά ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι δεν είχε την πρόθεση να τα χρησιμοποιήσει για να επιτεθεί σε κανέναν».

Ο κατηγορούμενος αρνείται ότι σχεδίαζε τρομοκρατική ενέργεια και τις τέσσερις άλλες κατηγορίες τρομοκρατίας που αντιμετωπίζει στο δικαστήριο αυτή τη στιγμή.

Η συναυλία του Justin Bieber στο Κάρντιφ πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου, ευτυχώς χωρίς κανένα δυσάρεστο περιστατικό, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αρμόδιων αρχών.

Διαβάστε ακόμα:
Ο Justin Bieber αρέσει στους ψυχοπαθείς, σύμφωνα με μελέτη

 

Αφήστε το σχόλιό σας