Ευχάριστα τα νέα για τους φίλους του ανοιχτού κώδικα. Η δημοφιλέστατη πλατφόρμα CMS Joomla, πιστή στις υποσχέσεις και το χρονοδιάγραμμα της έφτασε αισίως στην έκδοση 3.0. Τι καινούργιο φέρνει όμως η νέα έκδοση;

Καταρχάς είναι πλήρως responsive. Με άλλα λόγια τα site που θα φτιάχνονται με αυτό θα εμφανίζονται χωρίς κανένα πρόβλημα και θα προσαρμόζονται άψογα σε οποιαδήποτε οθόνη. Ανεξάρτητα δηλαδή από το αν κάποιος βλέπει έναν ιστοτόπο στον υπολογιστή του ή σε κάποιο smartphone, αυτός θα εμφανίζεται εξίσου καλά.

Επιπλέον όμως υπάρχει υποστήριξη για jQuery και PostgreSQL ενώ το διαχειριστικό περιβάλλον σε σχέση με την έκδοση 2.5 είναι πλήρως ανανεωμένο διαχειριστικό περιβάλλον. Παράλληλα ο χρήστης θα δει ότι υπάρχει νέα οθόνη εγκατάστασης, δυνατότητα αντιγραφής ενός template, εγκατάσταση νέων γλωσσών απευθείας από τον extension manager καθώς και πολλές ακόμη μικροβελτιώσεις.

Αν και η Joomla 3.0 είναι πλήρως λειτουργική, σύμφωνα με τους δημιουργούς της προς το παρόν απευθύνεται μόνο σε έμπειρους χρήστες. Στα λιγότερο πεπειραμένα άτομα προτείνεται η έκδοση 2.5.

Πηγή: Proho.gr

Αφήστε το σχόλιό σας