Ένα μοναδικό (με όλη τη σημασία) συλλεκτικό κομμάτι που φέρει ένα από τα τελευταία αυτόγραφα του John Lennon αναζητά νέο κάτοχο.

Σε δημοπρασία τίθεται το άλμπουμ που υπέγραψε ο θρυλικός John Lennon στο δολοφόνο του, λίγο πριν πέσει νεκρός από τα πυρά του.

Στις 8 Δεκεμβρίου 1980 ο παρανοϊκός Mark Chapman είχε στήσει ενέδρα θανάτου στο διάσημο «σκαθάρι». Η δολοφονία ήταν προσχεδιασμένη, καθώς ο 25χρονος τότε Αμερικανός είχε επιχειρήσει ξανά να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για τον ίδιο σκοπό, ενώ επόμενο υποψήφιο θύμα στη λίστα του φέρεται να ήταν ο David Bowie.

O Mark Chapman είχε εμφανιστεί από νωρίς εκείνη την ημέρα στην κατοικία του John Lennon και της Yoko Ono στο Μανχάταν. Στην πρώτη συνάντησή τους, ο δολοφόνος παρέδωσε σιωπηλά στο πρώην μέλος των Beatles ένα αντίτυπο του άλμπουμ «Double Fantasy», που ηχογράφησε και κυκλοφόρησε μαζί το ζεύγος εκείνο το έτος, ώστε να το υπογράψει. Η δεύτερη επαφή τους λίγες ώρες αργότερα ήταν και η μοιραία.

Το συγκεκριμένο αντίγραφο του «Double Fantasy» πρόκειται να πωληθεί από τον τωρινό ιδιοκτήτη του, τον Gary Ziamet, έναντι ενός τιμήματος που θα ανέλθει στο ιλιγγιώδες ποσό του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων (περίπου 1,29 εκ. ευρώ).

«Είναι το πιο απίστευτο τεχνούργημα στην ιστορία του rock’n’roll. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό», σχολιάζει ο τρέχων κάτοχος και δηλώνει «ενθουσιασμένος που μπορεί να το πωλήσει ξανά».

Ο δίσκος ανακαλύφθηκε σύντομα μετά τη δολοφονία του John Lennon και χρησιμοποιήθηκε ως σημαντικό πειστήριο στη δίκη του εκτελεστή. Το εν λόγω αντίτυπο του «Double Fantasy» περιλαμβάνει τις αναφορές των αστυνομικών αρχών, τα δακτυλικά αποτυπώματα του δράστη, καθώς και το αυτόγραφο του John Lennon.

Το αντίτυπο έχει αλλάξει πολλά χέρια τα τελευταία έτη. Ο ιδιώτης που το εντόπισε πρώτος έπειτα από τη δολοφονία του John Lennon, το πούλησε το 1999 έναντι 150.000 δολαρίων. Πωλήθηκε ξανά το 2003 και για τρίτη φορά το 2010, όταν η αξία του ανήλθε στα 850.000 δολάρια.

Παρότι, η τιμή ανεβαίνει κάθε φορά, ο Gary Ziamet είναι πεπεισμένος ότι θα βρει υποψήφιο αγοραστή και θα διαπραγματευτεί την επόμενη πώληση μέσα σε σύντομο διάστημα.

Δείτε επίσης: Η φωτογραφία που συγκλόνισε τον πλανήτη με τον John Lennon μαζί με το δολοφόνο του

John Lennon - Mark David Chapman - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας