HIT CHANNEL ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Μάρτιος 2012. Το Hit Channel  μίλησε με τον  Micke, κιθαρίστα των Jeremy  Irons &  the Ratgang Malibus. Το πρόσφατο  album  των  Jeremy Irons & the Ratgang Malibus με τίτλο  “Bloom”  είναι ένα από τα καλύτερα που ακούσαμε το τελευταίο διάστημα. Η μουσική του αποτελείται από πολλές διαφορετικές επιρροές και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να κατηγοριοποιήσεις αυτή την μπάντα. Ας είναι καλά ο Βασίλης Ζαχαρόπουλος που μας τους έμαθε κι αυτούς. Ο  Micke  μας κατατόπισε σε πολλά θέματα. Διαβάστε παρακάτω τα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που μας είπε:

 

 

Είστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση που λάβατε από τους οπαδούς και τον Τύπο για το  album  σας ‘Bloom’;
Η ανταπόκριση ήταν απίστευτη, δεν νομίζω να λάβαμε έστω και μια μέτρια κριτική, όλες ήταν εξαιρετικές. Είναι αστείο αυτό, γιατί όλοι νιώθουμε ότι έχουμε τόσα πολλά να δώσουμε ακόμα και πολλοί κριτικοί πιστεύουν ότι αυτό είναι το απόλυτο  album, το οποίο δεν το πιστεύουμε. Το τρίτο  album  πρόκειται να είναι πάρα πολύ καλύτερο. Παρ’όλο που γουστάρω πραγματικά το “Bloom”.

 

Ήταν εύκολο να επιτύχεται την πολύ καλή ποιότητα που έχει η παραγωγή του ‘Bloom’;
Ναι, έχουμε αυτόν τον σπουδαίο φίλο (σ.σ : δεν ανέφερε όνομα), με τον οποίο έχω παίξει και στο παρελθόν, πολύ παλιά. Έχει ένα  studio  στην πόλη από την οποίο καταγόμαστε, την  Eskilstuna. «Κλείσαμε» για μια βδομάδα και το τελειώσαμε πριν καν το καταλάβουμε. Το  mastering  έγινε στο Gothenburg από τον Henryk Lipp που έχει κάνει  mastering  και στους The Hellacopters, ανάμεσα σε πολλές άλλες σπουδαίες μπάντες.

 

jeremy1Θα κάνετε συναυλίες σε άλλες χώρες εκτός από τη Σουηδία και την Γερμανία μέσα στο 2012;

Ναι, θα κάνουμε μια μικρή φθινοπωρινή περιοδεία μεταξύ 27 Σεπτεμβρίου και 7 Οκτωβρίου σε Ολλανδία,Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλιά και Ισπανία.

 

Είναι πολύ δύσκλο να διαπιστώσω τις επιρροές σας. Εντοπίζω  Bowie, ‘70s Rolling  Stones, ακόμα και  Joy Division. Πέφτω μέσα; Μπορείς να με βοηθήσεις παραπάνω;

Δεν ξέρω τι πραγματικά ακούνε τα άλλα μέλη, και επίσης πιστεύω ότι είναι καλό που δεν έχουμε πολλά κοινά μεταξύ μας μουσικά. Νομίζω ότι αυτό ανοίγει πολύ ενδιαφέροντες μουσικούς τρόπους έκφρασης. Νομίζω ότι ο  Henke, ο  drummer  μας, είναι πιο πολύ στο  metal, νομίζω ότι ο μπασίστας μας, Viktor  ακούει  country  και ο τραγουδιστής μας, ο  Karl ακούει  glam rock (;). Εγώ, ακούω μόνο ψυχεδελικό  rock  των τελών της δεκαετίας του  ’60  και το νέο ψυχεδελικό κύμα.

 

Πόσο δύσκολο είναι να αποδώσετε την μουσική του album επί σκηνής; Χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό για να το πετύχετε αυτό;

Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε κάποιον οργανίστα στην μπάντα, αλλά η ζωντανή εμπειρία προστίθεται στον ήχο που έχουμε στο δίσκο ή στο προβάδικο. Δεν ξέρω πραγματικά, δεν μας έχω ακούσει ζωντανά.

 

Έχεις κάποια αμυδρή ιδέα του πώς θα ηχεί το επόμενο  album  σας;
Πρόσφατα ηχογραφήσαμε δύο καινούργια τραγούδια για ένα  7″ που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλη από την Transubstans  Records. Η ανταπόκριση που λάβαμε για αυτά τα τραγούδια είναι «βρήκατε πραγματικά τον ήχο σας, ώριμη  rock  μουσική» (σ.σ: προσωπικά, δεν μου ακούγεται και τόσο ευοίωνος ο ορισμός “mature  rock”  που χρησιμοποίησε. Αναμένουμε). Δεν ξέρω, εγώ και ο  Karl  έχουμε την ιδέα το επόμενο  album  να είναι λίγο πιο  punk-ικο  (σ.σ: γκουχ-γκουχ ), με μια δόση ψυχεδέλειας. Αν γνωρίζω καλά την μπάντα μας, δεν θα ακούγεται όπως προβλέπουμε ότι θα ακούγεται, θα ακούγεται καλύτερο.

 

jeremy2Νομίζεις ότι η Στοκχόλμη του σήμερα είναι ότι ήταν το  San  Francisco  στα  ‘60s, η παγκόσμια πρωτεύουσα του  rock ‘n’ roll;
Όχι, όχι. Καθόλου. Δεν γνωρίζω άλλες μπάντες από εδώ. Υπάρχει περισσότερο ανταγω νισμός παρά αγάπη εδώ πέρα. Θα πρέπει να πας στο  Gothenburg  (στη δυτική Σουηδία), υπάρχουν πολλές συγκλονιστικές  rock  μπάντες εκεί πέρα!

 

Πώς είναι να ανήκεις στο  δυναμικό της  Transubstans Records; Για πολλούς είναι η Harvest της εποχής μας.
Είναι ωραίο να είσαι στο ίδιο  roster  με τόσες μπάντες! Με τους  Hills  για παράδειγμα, μια από τις καλύτερες μπάντες του  Gothenburg! Αλλά όχι, δεν μπορείς να βγάλεις χρήματα από αυτού του είδους τη μουσική και δεν το κάνουμε για τα λεφτά, έτσι θα πρέπει την Δευτέρα να είμαστε στις δουλειές μας…

 

Πές μας έναν καλλιτέχνη ή μπάντα που θα ήθελες να ανοίξετε τις συναυλίες του/της;

Για τους   Jefferson  Airplane  το 1969. Εκτός από αυτό, θα ήταν σπουδαίο να περιοδεύσω με τους τύπους από τους  Graveyard :)

 

Τι μουσική ακούς αυτή την εποχή;

The  Black  Angels, Jefferson Airplane, Assemble Head in Sunburst  Sound, Tame Impala, Chocolate Watchband, The Electric Prunes, Wooden Shjips. Και φυσικά τους Έλληνες βασιλιάδες της ψυχεδέλειας, το “The  Four  Horsemen”  από τους  Aphrodite’s  Child  !

 

Πόσο πιθανόν είναι να παίξετε σύντομα στην Ελλάδα; Στείλε ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς.
Είχαμε επικοινωνήσει με τον Βασίλη από το  Metal  Hammer, αλλά είπε ότι θα ήταν δύσκολο να το κανονίσει… Ένα πράγμα είναι σίγουρο, θα χαρούμε πολύ αν θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε στην όμορφη χώρα σας!

 

Ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στον Micke!

Τσεκάρετε το http://www.jirm.se  , http://www.facebook.com/JeremyIronsandtheRatgangMalibus  και το  http://www.recordheaven.net

Αφήστε το σχόλιό σας