Ένα επεισόδιο από «Τα Φιλαράκια» αναπαριστά ο JAY-Z στο τελευταίο του video clip, αλλάζοντας όμως τους πρωταγωνιστές με μαύρους ηθοποιούς.

Η μουσική του JAY-Z προκαλούσε πάντα τη σκέψη.

Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ του στην ηλικία των 26, ουσιαστικά έγινε ένας βετεράνος της rap και κρατούσε πάντα το μανδύα ενός εκ των σοφότερων σοφών του πεδίου. Παρ’ όλα αυτά, παραδέχθηκε ότι απλούστευσε το περιεχόμενό του για να προσελκύσει εύκολα τις μάζες, αλλά ακόμη και τώρα στα 47, ο JAY-Z δεν κάνει κάτι τέτοιο. Κάθε πτυχή από το νέο δίσκο του «4:44» είναι δηκτική και περίπλοκη.

Εάν το άγγιγμα του JAY-Z επάνω σε θέματα όπως τα χρηματοοικονομικά και η κοινωνική αδικία δεν ήταν αρκετό, οι οπτικοποιήσεις από το «4:44» που πηγαίνουν το -ήδη σύνθετο νοηματικά- άλμπουμ σε άλλο επίπεδο και προσθέτουν επιπλέον στρώματα προς εξέταση.

Η σειρά μίνι ντοκιμαντέρ «Footnotes» είναι καθηλωτική, αλλά μπορεί να κορυφωθεί με το νεότερο video clip, για το τραγούδι «Moonlight». Το σενάριο φαντάζεται εκ νέου ένα επεισόδιο από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Τα Φιλαράκια», όπου όλοι οι πρωταγωνιστές είναι μαύροι αντί για λευκοί.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Lil Rel Howery, Lakeith Stanfield και Jerrod Carmichael που παίζει τους Joey, Chandler και Ross αντίστοιχα. Από την πλευρά των γυναικών, η Issa Rae πρωταγωνιστεί ως Rachel, η Tiffany Haddish παίζει τη Phoebe και η Tessa Thompson τη Monica.

Το video clip συμπληρώνεται από τα πραγματικά σκηνικά της σειράς, έχοντας ως εισαγωγή το κλασικό τραγούδι «Friends» του Whodini από το 1984.

Από εκεί και έπειτα, το βίντεο εξελίσσεται σε κάτι πολύ περισσότερο, με τον Hannibal Buress να ενεργεί ως η φωνή της λογικής, καθώς ο Jerrod συνειδητοποιεί σιγά – σιγά σε τι ακριβώς έχει εγγραφεί, σε ένα συναρπαστικό θέαμα.

Δείτε επίσης:
Ο JAY-Z αναγγέλλει το καινούριο άλμπουμ «4:44»

Jay Z - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας