HIT CHANNEL ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Οκτώβρης 2011. Το  Hit  Channel  είχε τη μεγάλη τιμή να μιλήσει μ’έναν εξαιρετικά ταλαντούχο μουσικό:τον  Jason  Rebello. Ο   Jason  είναι γνωστός ως πληκτράς στις μπάντες του Jeff  Beck  και του Sting. Έχει επίσης παίξει με τους Phil  Collins  (“Going Back” album), Manu Catche, Art Blakey  και  Jean Toussaint μεταξύ άλλων. Η τελευταία  solo  του δουλειά είναι το  album  “Jazz  Rainbow”. Πήρε φέτος το βραβείο  Grammy  για την ‘Best Rock Instrumental  Performance’  για το τραγούδι  “Hammerhead” του Jeff Beck ,το οποίο ο  Jason  συνέγραψε. Διαβάστε παρακάτω τα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που μας είπε:

 

Ποια είναι τα  projects  με τα οποία ασχολείσαι αυτή την εποχή;Κάνεις καθόλου ηχογραφήσεις αυτό τον καιρό;

Περιοδεία στον Καναδά με τον  Jeff  Beck. Βρετανική περιοδεία με τον μπασίστα  Michael Olatuja. Συναυλίες με την ξαδέρφη μου Simone που παίζει κλασικά κρουστά.Και διάφορες ηχογραφήσεις.

 

Πώς έλαβες την πρόσκληση να παίξεις στο  album  του  Phil Collins, ‘Going Back’; Τον γνώριζες από πριν;

Δεν τον ήξερα από πριν αλλά με σύστησε σ’αυτόν ένας άλλος μουσικός.

 

Πρέπει να σε συγχαρώ για το παίξιμό σου στο ‘Emotion and Commotion’ album  του Jeff  Beck!Ήταν έκπληξη για σένα το Βραβείο Grammy που πήρες για το τραγούδι ‘Hammerhead’;

Σ’ευχαριστώ αλλά δεν έλαβα το βραβείο, βραβεύτηκε η καλύτερη  instrumental performance, αντί για τη σύνθεση. Παρ’όλα αυτά ήταν ωραία να είσαι με τους νικητές των  Grammy.

 

Έχεις τρομοκρατηθεί ποτέ επισκηνής παίζοντας με τον  Jeff  Beck; Πώς είναι ο Jeff  ως συνεργάτης και ως άνθρωπος;

Όχι δεν έχω.Τα πάμε πολύ καλά και είμαστε καλοί φίλοι. Γελάμε πολύ και έχουμε αμοιβαίο σεβασμό.

 

jason3Έχεις δουλέψεις για χρόνια με τον  Sting. Ποιο ήταν το σημαντικότερο που έβαθες την περίοδο που έπαιζες μαζί του;

Έμαθα να παίζω αυτό που είναι το σωστό για το τραγούδι, όχι αυτό που είναι σωστό μόνο για μένα. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα ωραίο προσόν και σου ανοίγει τις πόρτες.

 

Το  ‘Jazz Rainbow’  είναι η τελευταία  solo  σου δουλειά. Είσαι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που έλαβες γι’αυτό από τους οπαδούς και τον Τύπο;

Η πιο ικανοποιητική ανταπόκριση είναι ότι οι άνθρωποι μου λένε ότι τα παιδιά τους αγαπάνε αυτό το  album. Γι’αυτό και έκανα το   album-  να παρουσιάσω την  jazz  με ένα τρόπο που τα παιδιά να ενδιαφερθούν.

 

Νιώθεις τυχερός που έπαιξες με ένα θρύλο σαν τον Art Blakey (τεράστιος  jazz  drummer);

Καλά δεν έπαιξα και στην μπάντα του,απλά έπαιξα μ’αυτόν ένα βράδυ στο  Ronnie Scott’s  (σ.σ:θρυλικό Λονδρέζικο  jazz  club). Ήταν τιμητικό,αλλά ήταν αρκετά κουφός τότε,έτσι δεν νομίζω ότι μπορούσε ν’ακούσει και πολλά απ’αυτά που έπαιζα!

 

Μπορείς να μας περιγράψεις τα συναισθήματά σου όταν παίζεις επί σκηνής  με τον  Jeff  Beck το ‘A Day In The Life’ των  Beatles; Νομίζω ότι είναι η καλύτερη διασκευή που έχει γίνει (όχι στους  Beatles.Γενικά)!!

Είναι ένα πολύ δυνατό τραγούδι,και είναι τόσο σπουδαίο να το παίζω  live. Το παίξαμε μια φορά μπροστά στον Sir Paul McCartney  σε ένα προβάδικο και ήταν τρομερό!

 

Έχεις παίξει με πολλούς σπουδαίους μουσικούς. Είναι κάποιος που θα’θελες να παίξεις μαζί του και δεν έχει συμβεί ακόμα;

Θα ήθελα να παίξω με τους Gary  Husband, Stevie  Wonder, Wilton  Felder, Jan  Hammer  και τον Tony  Smith. Καλύτερα με όλους αυτούς μαζί σε μια μπάντα.

 

Τι μουσική ακούς αυτή την περίοδο;

Ακούω Tchaikovsky, Bartok, Django  Bates, Robert  Mitchell και  Stevie Wonder αυτή τη στιγμή.

 

Έχεις έρθει ποτέ στην Ελλάδα;Στείλε ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς σου;

Ναι,έχω έρθει στην Ελλάδα μερικές φορές. Την τελευταία φορά,η συναυλία ακυρώθηκε εξαιτίας των ταραχών. Το μύνημά  μου θα ήταν «να είστε ευτυχισμένοι,ευγενικοί και ευγνώμονες για όλα τα καλά πράγματα στη ζωή σας».

 

Ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»  στον  Jason Rebello.

Τσεκάρετε το http://www.jasonrebello.co.uk

Αφήστε το σχόλιό σας