Μία μουσική διείσδυση στα «Κορίτσια Στον Ήλιο» πραγματοποιούν η Ηρώ Σαΐα και ο Γιάννης Παλαμίδας.

Η Ηρώ Σαΐα καταθέτει μία νέα καλλιτεχνική πρόταση σε σύμπραξη με το Γιάννη Παλαμίδα.

Η ερμηνεύτρια έχει συνδέσει το όνομά της με ποιοτικές δουλειές, τόσο δισκογραφικά όσο και επί σκηνής, συναντώντας τις αδιαμφισβήτητες φωνητικές ικανότητές της.

Επιλέγοντας τραγούδια που έχει συνθέσει ο σπουδαίος Σταύρος Ξαρχάκος και διαθέτουν αποτύπωμα στον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο, η Ηρώ Σαΐα έχει διασκευάσει προηγουμένως το «Δεν Έχει Αρχή» από τη «Λόλα» αλλά και το «Για Χατίρι Σου» από «Το Ταξίδι» για να αποδείξει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη και αυτή την πλευρά του ελληνικού τραγουδιού.

Η συνέχεια των μουσικών εξερευνήσεων στον ανεκτίμητο πλούτο του έργου του Σταύρου Ξαρχάκου – και δη αυτού με κινηματογραφικό πρόσημο – τέμνεται τώρα με το «Τι Να Θυμηθώ».

Ποιο βράδυ, ποιο πρωί…

Το τραγούδι ερμήνευσε πρώτη η αξέχαστη Μαρία Δημητριάδη μαζί με τον Ιταλό Φεφέ Αλιμπέρτι για τις ανάγκες του περίφημου κινηματογραφικού φιλμ «Κορίτσια Στον Ήλιο» (1968), σε σενάριο Ιάκωβου Καμπανέλλη και σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη, που προτάθηκε εκείνη τη σεζόν για τη «Χρυσή Σφαίρα» καλύτερης ξένης ταινίας.

Η Ηρώ Σαΐα με συνταξιδιώτη το Γιάννη Παλαμίδα, μία γνωστή φυσιογνωμία στον ηλεκτρονικό ήχο, ανακαλύπτουν εκ νέου τα κρυμμένα μυστικά του «Τι Να Θυμηθώ», αντανακλώντας με τις θελκτικές ερμηνείες τους τον «ασπρόμαυρο» καιρό στη σημερινή εποχή.

Η σύνθεση φέρει την ευδιάκριτη σφραγίδα του κορυφαίου Σταύρου Ξαρχάκου και οι στίχοι τη μοναδική υπογραφή του θρυλικού ραδιοφωνικού παραγωγού Γιώργου Παπαστεφάνου. Για τη διασκευή – οπτική του «Τι Να Θυμηθώ» μερίμνησε ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, διατηρώντας ένα λιτό πλαίσιο ενορχήστρωσης που κρατά συμπαγές το άκουσμα.

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal.

Ηρώ Σαΐα & Γιάννης Παλαμίδας - «Τι Να Θα Θυμηθώ» (Στίχοι - Stixoi - Lyrics)

Άρχισε βροχή
Η νύχτα που θα ‘ρθει
Θα φέρει στα ματόφυλλα ποτάμι
Αύριο εδώ
Πώς να περπατώ
Το φεγγάρι έρημο πουλί

Τι να θυμηθώ
Ποιο βράδυ, ποιο πρωί
Με άδεια χέρια τι να περιμένω
Τώρα σε κρατώ
Μένει ορφανό
Άδειο το μπαλκόνι χελιδόνι

Τι να θυμηθώ
Τι να θυμηθώ

Χάθηκαν ξανά
Οι μέρες οι ζεστές
Ο δρόμος μας ζητά το καλοκαίρι
Ήλιος πώς να βγει
Πάνω στο βουνό
Άσπρο πρωινό να σε φιλήσει

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας