Οι 3+1 υπηρεσίες που θα αλλάξουν τον τρόπο που ακούτε μουσική!

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,992ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
852ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Είτε είναι καλοκαίρι είναι χειμώνας, η μουσική παραμένει πάντοτε η πιο αγαπημένη συνήθεια. Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την εμπειρία αυτή;

Όλοι αγαπάμε τη μουσική, ανεξάρτητα από το ποια μουσική αγαπάμε να ακούμε. Οι προτιμήσεις είναι διαφορετικές, αλλά ο στόχος κοινός. Η καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Μπορεί να γίνει ο τρόπος που ακούτε μουσική ακόμα καλύτερος;

Υπάρχουν τελικά αυτές οι υπηρεσίες που θα σας ενθουσιάσουν και θα δώσουν λύση σε πολλά θέματα; Γίνεται να μεταφέρετε μία μουσική λίστα από το Spotify στο YouTube; Γίνεται να βρείτε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ποιο είναι αυτό το άγνωστο – για εσάς – τραγούδι που ακούγεται και σας αρέσει; Γίνεται να βλέπετε στην οθόνη σας τους στίχους καθώς ακούτε ένα τραγούδι;

Όλα γίνονται!

Καταρχάς, ξεκινάμε με τη βασική υπόθεση ότι γνωρίζετε τις δημοφιλείς πλατφόρμες αγοράς και streaming μουσικής, όπως είναι οι iTunes, Spotify, Google Play, Napster, Deezer και άλλες.

Το επόμενο βήμα είναι προχωρήσουμε στις μοναδικές προτάσεις που συλλέξαμε και θα αλλάξουν τον τρόπο που ακούτε μουσική, πάντα δωρεάν και νόμιμα!

Soundiizsoundiiz - Hit Channel

Έχετε δημιουργήσει ένα playlist με τα αγαπημένα τραγούδια σας στο YouTube και για να την απολαύσετε στο Spotify ή οπουδήποτε αλλού θέλετε πρέπει να τη στήσετε από την αρχή;

Έχετε ανακαλύψει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα για εσάς playlist στο Spotify και για να ακούσετε τα τραγούδια και στο YouTube πρέπει να τα ψάχνετε ένα – ένα;

Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν χάρις στο Soundiiz.

Πρόκειται για μία υπηρεσία που μεταφέρει κάθε λίστα σας σε σχεδόν όποια άλλη πλατφόρμα θελήσετε.

Χαρακτηριστικά, το Soundizz υποστηρίζει μετατροπή μεταξύ των εξής ιστοσελίδων/υπηρεσιών: Spotify, YouTube, Dailymotion, Soundcloud, Deezer, Napster, Tidal και Discogs ενώ δέχεται και playlists από το iTunes.

soundiiz - Hit Channel

Σημ.: Η μετατροπή γίνεται με επιτυχία και η μόνη περίπτωση να παραλειφθεί κάποιο τραγούδι τυγχάνει όταν αυτό δεν είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα του προορισμου.

Ιστοσελίδα: www.soundiiz.com

 

Digster

digster.fm - Hit Channel

Εδώ συναντάμε την αντίθετη κατάσταση, όσον αφορά στις μουσικές λίστες.

Εάν θέλετε να βρείτε έτοιμα playlist για όλους, που συλλέγουν πολυάριθμες επιτυχίες ανά ρεπερτόριο και περίσταση, τότε το Digster είναι αυτό που ζητάτε.

Η υπηρεσία διαχειρίζεται από τον παγκόσμιο δισκογραφικό κολοσσό της Universal Music, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περιορισμοί εταιρειών στα τραγούδια που επιλέγονται.

Εκτός από τη διεθνή έκδοση υπάρχει και η ελληνική, η οποία συγκεντρώνει σε ξεχωριστές λίστες τις μεγαλύτερες επιτυχίες από το ελληνικό (λαϊκό και έντεχνο) έως το ξένο και το κλασικό ρεπερτόριο.

digster greece spotify - Hit Channel

Στην παγκόσμια εκδοχή του Digster μπορείτε να εντοπίσετε τα παρεχόμενα playlist σε iTunes και Spotify ενώ στην τοπική μόνο στο Spotify.

Ελληνική ιστοσελίδα: www.disgter.gr / Spotify προφίλ: open.spotify.com/user/digstergreece
Διεθνής ιστοσελίδα: www.digster.fm

 

Shazam

Shazam - Hit Channel

Μολονότι το Shazam είναι μία ευρέως διαδεδομένη εφαρμογή για smartphones, θα ήταν προτιμότερο να τη συμπεριλάβουμε για όσους δεν έτυχε ακόμη να τη γνωρίσουν.

Ακούτε ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση είτε στο δρόμο που σας αρέσει πολύ αλλά δεν ξέρετε καν ποιο είναι;

Με ένα απλό πάτημα στην οθόνη του κινητού σας, το Shazam θα αναγνωρίσει το μουσικό κομμάτι και θα λύσει την απορία σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η δημοφιλέστερη στο είδος της εφαρμογή χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία αναγνώρισης μουσικής, δημιουργώντας ένα ηχητικό «αποτύπωμα» το οποίο και συγκρίνει με μία κεντρική βάση δεδομένων, ώστε να εντοπίσει το τραγούδι.

Όταν συμβεί αυτό δεν εμφανίζει μόνο τον τίτλο και τον καλλιτέχνη, αλλά παρέχει και τη δυνατότητα στο χρήστη να βρει το συγκεκριμένο single στο YouTube, στο Spotify και σε άλλες υπηρεσίες.

Η ταχύτητα του Shazam είναι εντυπωσιακή. Ουσιαστικά και απλοϊκότερα, για να αναγνωρίσει η εφαρμογή ένα τραγούδι πρέπει αυτό να κυκλοφορεί στις πλατφόρμες streaming, όπου στηρίζεται εν πολλοίς η βάση της.

Shazam-top-greece - Hit Channel

Διατίθεται σε Android, iOS και Windows Phones λογισμικά. Υπάρχει και η web ιστοσελίδα στην οποία μπορείτε να δείτε τα charts ανά χώρα, να συνδεθείτε προκειμένου να διαχειριστείτε τα δικά σας «tags» και να δοκιμάσετε ενδιαφέροντα quiz.

Tips: Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα «auto»», ώστε η εφαρμογή να εντοπίζει μεμιάς όποιο τραγούδι ακούγεται μόλις την ανοίγετε. Επίσης, μπορείτε να συνδέσετε το Shazam με το Spotify ώστε να αποθηκεύονται σε ένα ξεχωριστό playlist κάθε τραγούδι που ψάχνετε.

Σύνδεσμος για:
Google Play (Android)
App Store (iOS – Apple)
Windows Phone Store

Ιστοσελίδα: www.shazam.com

 

Musixmatch

musixmatch - Hit Channel

Μην το αρνείστε, δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να μην αναζητά τους στίχους για να τους βλέπει ακούγοντας το τραγούδι.

Η τεχνολογία και η εφευρετικότητα έκαναν και εδώ το θαύμα τους.

Το Musixmatch είναι ο μεγαλύτερος κατάλογος στίχων στον πλανήτη, διαθέτοντας 17.4 εκ. στίχους σε περισσότερες από 60 γλώσσες.

Η καινοτομία της υπηρεσίας είναι ότι με τη χρήση της αντίστοιχης εφαρμογής σε κάθε σύστημα, δείχνει τους στίχους ενός τραγουδιού τη στιγμή που παίζεται. Ακόμα και στο YouTube, στο Spotify, στο Apple Music και στη smart TV, ακόμα και στον player του κινητού!


Επιπλέον, στην ιστοσελίδα του Musixmatch μπορείτε εσείς οι ίδιοι να προσθέτετε και να διορθώνετε στίχους.

Αν και στο ξένο ρεπερτόριο δε θα συναντήσετε σχεδόν κανένα θέμα, προϋπόθεση για να λειτουργούν όλα στην εντέλεια είναι να έχουν αναρτηθεί οι στίχοι στην ιστοσελίδα του Musixmatch και να έχουν συγχρονιστεί από κάποιον χρήστη.

Ιστοσελίδα: www.musixmatch.com

Πρόσθετο για τον Google Chrome σε Η/Υ: Google Chrome Store
(Σημ.: Αν δε λειτουργεί, δοκιμάστε να το απεγκαταστήσετε και να το εγκαταστήσετε ξανά.)

Εφαρμογή smartphone:
Google Play (Android)
App Store (iOS – Apple)
Windows Store

 

Εάν έχετε να προτείνετε κάποια άλλη χρήσιμη υπηρεσία,
μη διστάσετε να το κάνετε!
Δοκιμάσατε κάποια από τις παραπάνω; Πείτε τη γνώμη σας!

Αφήστε το σχόλιό σας