Οι Imam Baildi έρχονται με τον πρώτο τους ζωντανά ηχογραφημένο δίσκο.

Έπειτα από τρεις δισκογραφικές δουλειές που τους έφεραν στο προσκήνιο και αναρίθμητες εμφανίσεις γεμάτες ενέργεια, οι Imam Baildi κυκλοφορούν το παρθενικό τους και πολυαναμενόμενο live album.

Φύσει ανάμειξη πολιτισμών, βιωμάτων και ήχων, το συγκρότημα προσεγγίζει με τρυφερότητα μουσικές του παρελθόντος και μεσογειακά χρώματα, στα οποία μεταγγίζει περίτεχνα την πολυμορφική αισθητική του. Με αποδέκτες που έχουν κατά πολύ ρίζες στους νεότερους οι χαρισματικοί Imam Baildi κρατούν ζωντανά τα πρόσωπα και την ιστορία της ελληνικής μουσικής.

Από τον επερχόμενο διπλό και ζωντανά ηχογραφημένο δίσκο του γκρουπ «περνά» πλήθος αξέχαστων και σπουδαίων εκπροσώπων του ελληνικού τραγουδιού. Ο Βασίλης Τσιτσάνης, η Σοφία Βέμπο και ο Μίμης Τραϊφόρος, ο Μανώλης Χιώτης και η Μαίρη Λίντα, η Στέλλα Χασκίλ, ο Σπύρος Ζαγοραίος και πολλοί ακόμη συναντούν ρεμπέτικες, βαλκανικές και λατινογενείς μελωδίες υπό το μουσικό πρίσμα των Imam Baildi σε επιτυχίες άφθαρτες στο χρόνο.

Στη πανδαισία αυτή συμμετέχει και η ανερχόμενη περσόνα Σούλη Ανατολή, ο άλλος εαυτός της γυναικείας φωνής των Imam Baildi, της Ρένας Μόρφη.

Το επερχόμενο live album είναι επιλογή τραγουδιών από τις καλύτερες συναυλίες του συγκροτήματος κατά μήκος της προηγούμενης τριετίας σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (6/9/2013), το Θέατρο Βράχων (14/7/2014), το PassPort (10/1/2015), το Fuzz Club (24/3/2015) και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (9/7/2015).

Έρχεται τη Δευτέρα 4 Απριλίου από τη Minos EMI.

Οι τίτλοι των τραγουδιών

CD 1

 1. Δεν Θέλω Πια Να Ξαναρθείς
 2. Αργοσβήνεις Μόνη
 3. Μουρμούρα
 4. Dada Sali
 5. Los Ejes De Mi Carreta – feat. BnC
 6. Σημείωμα
 7. Θλίψη
 8. Χωριό Μου Χωριουδάκι Μου
 9. Ακρογιαλιές Δειλινά
 10. Το ‘Πες Και Το ‘Κανες – feat. Σούλη Ανατολή
 11. Προσευχή – feat. Σούλη Ανατολή

CD 2

 1. Concert Intro – The Rider
 2. Αργιλέ Μου Γιατί Σβήνεις
 3. Busca Ritmo – feat. BnC
 4. Ντυμένη Σαν Αρχόντισσα
 5. Κολιό
 6. Ο Πασατέμπος
 7. Τα Χάρτινα
 8. Samba Clarina – feat. Batala
 9. Καρσιλαμάς
 10. Τα Παιδιά Της Γειτονιάς Σου
 11. Πόσο Λυπάμαι

Γευτείτε μερικά από τα τραγούδια του διπλού CD στο παρακάτω playlist:

 

Αφήστε το σχόλιό σας