Ο Iggy Pop κυκλοφορεί τη ζωντανή ηχογράφηση και τη βιντεοσκόπηση της φαντασμαγορικής συναυλίας του στο «Royal Albert Hall» του Λονδίνου.

Ο αειθαλής και μόνιμα απρόβλεπτος Iggy Pop, πρωτεργάτης της punk με τους The Stooges, δίνει συνέχεια στο νέο δίσκο του με την κυκλοφορία της ζωντανής ηχογράφησης από τη μνημειώδη εμφάνισή του στο βρετανικό «Royal Albert Hall».

Το 17ο studio album του Iggy Pop, με τίτλο «Post Pop Depression», ήρθε τον περασμένο Μάρτιο, έχοντας ηχογραφηθεί υπό άκρα μυστικότητα. Οι κριτικές που γράφτηκαν για χάρη του από τα μεγαλύτερα (μουσικά και μη) μέσα ενημέρωσης ήταν εν γένει θετικές, με ορισμένες εξ αυτών να είναι αποθεωτικές:

«Ένας θρυλικός Rock nRoll χαρακτήρας όπως κανένας άλλος… Μία από τις πιο ζωτικές δουλειές της καριέρας του.», έγραψε χαρακτηριστικά το αναγνωρισμένο περιοδικό «Time» για να συμπληρώσουν οι «New York Times»: «Οι στίχοι αντικατοπτρίζουν αναμνήσεις, κάνουν νύξη σε χαρακτήρες και προσφέρουν συμβουλές και εξομολογήσεις.»

Βασικοί πυλώνες της εν λόγω δουλειάς ήταν αφενός ο ίδιος ο Iggy Pop και αφετέρου ο Josh Homme, ιδρυτής των «Queens of The Stone Age». Συνέβαλαν επίσης ο ντράμερ των «Arctic Monkeys», Matt Helders και ο πολυοργανίστας των «Queens Of The Stone Age», Dean Fertita.

Το ίδιο supergroup, με την προσθήκη του Troy Van Leeuwen και του Matt Sweeney, αντάμωσε ξανά για να συνοδεύσει τον Iggy Pop σε μία ανεπανάληπτη εμφάνιση που έλαβε χώρα στο ιστορικό «Royal Albert Hall» του Λονδίνου στις 13 Μαΐου 2016.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής περιοδείας του Αμερικανού καλλιτέχνη για την προώθηση του «Post Pop Depression».

Επιλογές από τραγούδια του «Post Pop Depression» και τραγούδια των άλμπουμ «The Idiot» και «Lust For Life», στα οποία έκανε παραγωγή ο αξέχαστος David Bowie, δοκίμασαν τις αντοχές των ηχείων στο κατάμεστο «Royal Albert Hall» σε ένα από τα πιο φαντασμαγορικά show στην καριέρα του Iggy Pop.

Μία συναρπαστική βραδιά που δε γινόταν να μην ηχογραφηθεί και να μη βιντεοσκοπηθεί ώστε να αποτυπώσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το απαράμιλλο μουσικό σθένος του Iggy Pop, το οποίο παραμένει άσβεστο στα 69 χρόνια του.

Το «Post Pop Depression: Live at The Royal Albert Hall» κυκλοφορεί τόσο ψηφιακά όσο και σε διπλό CD συνοδευόμενο από DVD.

Ακούστε το «Post Pop Depression: Live at The Royal Albert Hall» στο Spotify:

Αφήστε το σχόλιό σας