Η σύνδεση της μουσικής με τον κινηματογράφο διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη των πιο εμπορικών άλμπουμ.

Η IFPI, ο οργανισμός που αντιπροσωπεύει παγκοσμίως τη μουσική βιομηχανία, ανακοίνωσε ότι το «The Greatest Showman: Original Soundtrack (OST)» ήταν το άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο για το 2018.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε μαζί με την εξαιρετικά δημοφιλή ταινία «The Greatest Showman» και σημείωσε παγκόσμια επιτυχία, κατακτώντας την κορυφή των charts σε χώρες όπως η Αυστραλία, η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ. Επίσης έφτασε στο Νο. 1 στο iTunes σε περισσότερες από 60 χώρες.

To «This Is Me», το lead single του άλμπουμ, βρέθηκε στο Top 5 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Top 10 σε πολλές άλλες χώρες.

Ο Max Lousada, Διευθύνων Σύμβουλος στον τομέα Ηχογραφημένης Μουσικής στη Warner Music Group, δήλωσε:

«Σε μια εποχή που οι παγκόσμιες δυνατότητες για μουσική μοιάζουν απεριόριστες, είναι λογικό ότι η μεγαλύτερη κυκλοφορία του έτους αψήφησε τις προσδοκίες και εξέπληξε τη μουσική βιομηχανία από έκπληξη. Αυτό το φαινόμενο πυροδοτήθηκε από μοναδικές φωνές και όμορφα κατασκευασμένα τραγούδια, που ενισχύθηκαν από τις καταπληκτικές ομάδες μας marketing και τη δύναμη του ένθερμου κοινού.»

«Είναι φανταστικό για όλους στη Warner και στην Atlantic που βοηθήσαμε να εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο το μήνυμα του “The Greatest Showman” για την ανεκτικότητα και την αποδοχή.»

Ο Frances Moore, Διευθύνων Σύμβουλος της IFPI, ανέφερε «Το soundtrack του “The Greatest Showman” ήταν το καλύτερο κομμάτι ενός έτους που μας υπενθύμισε το δυναμικό ρόλο που διαδραματίζει η μουσική στη σύνδεση του κοινού με τις ταινίες που αγαπά. Παράλληλα με την ίδια την ταινία, είδαμε το soundtrack να αγκαλιάζεται αληθινά σε παγκόσμια κλίμακα.»

Στη δεύτερη όσο και στην τρίτη θέση βρίσκεται το K-pop συγκρότημα BTS, με τα άλμπουμ «LOVE YOURSELF 結 ‘Answer’» και το «LOVE YOURSELF 轉 ‘Tear’», που κυκλοφόρησαν αντίστοιχα τον Αύγουστο και το Μάιο του 2018.

Ο Moore συνέχισε: «Η συνεχιζόμενη, πρωτοφανής των BTS αποδεικνύεται από την κατάκτηση τόσο της δεύτερης όσο και της τρίτης θέσης στο charts των άλμπουμ και δείχνει πώς η μουσική τους έχει τη δύναμη να επιδρά σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η δουλειά, το ταλέντο και η αφοσίωσή τους είναι αντίστοιχα με το πάθος και την αφοσίωση του κοινού τους παγκοσμίως.»

Το «Global Album Chart» της IFPI έχει προκύψει ύστερα από το συνδυασμό των φυσικών και ψηφιακών πωλήσεων κάθε άλμπουμ.

Εκτός από το πιο εμπορικό άλμπουμ του 2018, η IFPI έχει ανακοινώσει ότι ο Drake ήταν ο «Παγκόσμιος Καλλιτέχνης της Χρονιάς 2018» και το «Havana» της Camila Cabello (με τον Young Thug) ήταν το single με τις υψηλότερες πωλήσεις για το 2018.

Τα 10 άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις για το 2018

ΘΕΣΗ ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
(σε εκατομμύρια)
1 The Greatest Showman (OST) Το καστ του
«The Greatest Showman»
3,5
2 LOVE YOURSELF結 ‘Answer’ BTS 2,7
3 LOVE YOURSELF轉 ‘Tear’ BTS 2,3
4 A Star Is Born (OST) Lady Gaga & Bradley Cooper 1,9
5 Mon Pays C’est L’amour Johnny Hallyday 1,7
6  ÷ Ed Sheeran 1,3
7 Bohemian Rhapsody Queen 1,2
8 Beautiful Trauma P!nk 1,2
9 Kamikaze Eminem 1,0
10 Mamma Mia!
Here We Go Again (OST)
Το καστ του «Mamma Mia!
Here We Go Again»
0,9

 

Αφήστε το σχόλιό σας