Ηχηρές διαφοροποιήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους
Λαφαζάνης / Κωνσταντοπούλου

Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξε η λίστα Βαρουφάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τα σημεία των μεταρρυθμίσεων που αυτή περιλαμβάνει.

Η φρασεολογία-ορολογία, η εξειδίκευση των μέτρων, όπως επίσης και οι ανατροπές που ενδέχεται να… κρύβει βρέθηκαν στο επίκεντρο της σχεδόν 12ωρης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, η οποία κατέληξε με ψηφοφορία, κατά την οποία αναδείχθηκαν και ηχηρές διαφοροποιήσεις, όπως αυτές του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες της συνεδρίασης δεν έλειψαν οι διαφωνίες, οι αντιρρήσεις αλλά και οι εντάσεις -μικρής διάρκειας σχετικά- με τον πρωθυπουργό να ενημερώνει και να καθησυχάζει τους βουλευτές του, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν πρόκειται για Μνημόνιο και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τη σειρά του να απαντά στο μπαράζ αποριών που διατυπώθηκαν.

Το πρόβλημα που ανέκυψε ήταν ποιοτικό περισσότερο και όχι αριθμητικό, καθώς αναδείχθηκαν ηχηρές αντιθέσεις μετά την απόφαση Τσίπρα να πάει σε ενδεικτική (γι’ αυτό και δεν ακολούθησε ακριβής καταμέτρηση επί των παρόντων) ψηφοφορία η έγκριση της συμφωνίας.

Περισσότερα

Αφήστε το σχόλιό σας