Βρετανός τραγουδοποιός μηνύει τον Bono και την παρέα του για αντιγραφή δικού του τραγουδιού γραμμένο στα τέλη της δεκαετίας του ’80 για να δημιουργήσουν ένα από τα hit του άλμπουμ «Achtung Baby».

Οι U2, η πιο διάσημη ιρλανδική μπάντα του πλανήτη μπορεί να βρεθεί μπλεγμενη και μάλιστα άσχημα. Χθές ξεκίνησε και επίσημα μια δίκη που αφορα τον Bono και Co. που σύμφωνα με το κατηγορητήριο έχουν αντέγραψει ένα τραγούδι για να κάνπυν το hit «The Fly», που βρίσκουμε στο cult άλμπουμ τους «Achtung Baby» του 1991.

Η καταγγελία για τη λογοκλοπή έρχεται από τον τραγουδιστής-τραγουδοποιός Paul Rose, ο οποίος δήλωσε ότι οι U2 έκλεψαν ξεδιάντροπα από το τραγούδι του «Nae Slappin» για σνθέσουν την επιτυχία τους.

Όπως αναφέρει το Billboard, ο Rose υποστηρίζει ότι οι U2 θα είχαν ακούσει το demo του μετά το συμβόλαιο με την Island Records στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και τώρα ζητάει μια αποζημίωση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων για τη ζημία που έπαθε τότε.

Παρά το γεγονός ότι ούτε η Island Records, ούτε η ομάδα των U2 έχουν ακόμη σχολιάσει την είδηση της μληνυσης που δέχθηκαν, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι μια ομοιότητα μεταξύ των δύο τραγούδια υπάρχει…

Αφήστε το σχόλιό σας