Η Trance είναι η καλύτερη μουσική για να γυμναστείς, σύμφωνα με νέα έρευνα

-

Hit-Channel Listen Radio Live

Η Trance είναι η καλύτερη μουσική για να γυμναστείς, λέει μια νέα μελέτη του γυμναστή της Equinox, David Siik.

Ο Siik, ο οποίος διαχειρίζεται το ελίτ πρόγραμμα διαδρόμου, έκανε έρευνες γύρω από το αποτέλεσμα του Mozart Effect – το αποτέλεσμα μιας μελέτης του 1991 από τον Dr. Alfred A. Tomatis, που έδειξε ότι το να ακούς μουσική από τον συνθέτη επουλώνει τον εγκέφαλο – για να φτάσει στα αποτελέσματα.

«Αυτό είναι το θέμα του Mozart Effect», δήλωσε ο Siik στο Billboard. «Είναι απλώς η πεποίθηση ότι όταν ακούτε τον Μότσαρτ σε αντίθεση με άλλους τύπους μουσικής, ιδιαίτερα την λυρική μουσική, τείνετε να αποδίδετε καλύτερα σε τεστ όπως τεστ IQ, γνωστικές εξετάσεις, δοκιμές ανάγνωσης».

Στη συνέχεια, ο Siik αποφάσισε να ελέγξει εάν η θεωρία έχει αποτελέσματα και στην άσκηση, αλλά αντί να χρησιμοποιεί κλασικά έργα, χρησιμοποίησε μουσική από καλλιτέχνες όπως οι Armin van Buuren και Radion 6.

«Κοίταξα το Mozart Effect ως σημείο εκκίνησης, αλλά ποτέ δεν σχεδίαζα να παίξω Μότσαρτ στην τάξη», είπε. «Αυτό σημαίνει μόνο ότι η επιλογή ανάμεσα στην λυρική και τη μη λυρική μουσική επηρεάζει τον εγκέφαλο τα κίνητρα και τα συναισθήματά σας. Έχει μελετηθεί για πολύ καιρό, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί πραγματικά στην γυμναστική».

«Βρήκα ότι η πιο ισχυρή βιβλιοθήκη πέφτει με hi-energy/trance μουσική, η οποία είναι τέλεια επειδή η trance από την ίδια τη φύση έχει πολλά μοτίβα στις νότες της», δήλωσε ο Siik.

Εξήγησε ότι οι λόγοι πίσω από τα αποτελέσματα είναι ότι οι αθλητές μπορούν να συγκεντρωθούν καλύτερα εάν ακούν μουσική χωρίς στίχους.

«Αν έχετε, για παράδειγμα, τον Justin Timberlake να σας τρέφει αυτή την εκπληκτική ιστορία και τότε έχετε έναν προπονητή, τον David Siik, που σας λέει να αφαιρέσετε το 1,8 από το προσωπικό σας ρεκόρ και προσθέσετε κλίση 2%, πιστεύω ότι υπερδιεγείρει το κέντρο επεξεργασίας γλώσσας και οι μελέτες το υποστηρίζουν αυτό», δήλωσε ο Siik. «Η πολυτροπία που προκαλείται από την λυρική μουσική στο παρασκήνιο μειώνει δραματικά την εστίαση και τη διατήρηση.

«Αν απλά βγείτε για πέντε μίλια χωρίς στόχο, πρέπει να ακούτε ό, τι μουσική απολαμβάνετε», πρόσθεσε ο Siik. «Αλλά για όποιον ψάχνει για μια μικρή πρόκληση στις προπονήσεις του και θέλει να δημιουργήσει μια αίσθηση δομής – όπως πάω στο Central Park και να κάνω δύο λεπτά γρήγορα, ένα λεπτό περπάτημα – δοκιμάστε αυτή τη μουσική. Εγγυώμαι ότι έχετε μια νέα εμπειρία.»

Έχουν διεξαχθεί αρκετές μελέτες γύρω από την ηλεκτρονική μουσική φέτος, μεταξύ των οποίων και μία που αποκάλυψε την ηλικία που πρέπει να κόψεις το clubbing, μια άλλη που έδειξε ότι μεγάλες εταιρίες κερδίζουν $ 9.000 το λεπτό από streaming, γιατί είμαστε όλοι εθισμένοι στο μπάσο και μια που βρήκε πως η μουσική διεγείρει το ίδιο μέρος του εγκεφάλου όπως το sex, τα ναρκωτικά και το φαγητό.

Αφήστε το σχόλιό σας