Η Shaya φέρεται να είναι μεταξύ των καλλιτεχνών οι οποίοι θα αναμετρηθούν για την ελληνική εκπροσώπηση στη Eurovision!

Οι ημέρες για την ανάδειξη του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 60ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision πλησιάζουν σιγά-σιγά, αν και δεν έχουμε ακόμη την επίσημη ημερομηνία διοργάνωσης του λεγόμενου ελληνικού τελικού.

Σε πρώτο πλάνο στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου ξεδιάλυνε το… θρίλερ με την τρέχουσα ελληνική κρατική τηλεόραση και την ένταξή της ή μη στους κόλπους της EBU. Τελικά η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση αποδέχτηκε τη ΝΕΡΙΤ ως πλήρες μέλος της και η συμμετοχή της στη φετινή Eurovision επικυρώθηκε.

Παρ’ όλα αυτά, τα ονόματα των υποψήφιων τραγουδιστών που θα διεκδικήσουν το ελληνικό εισιτήριο για τη Βιέννη, όπου θα λάβει χώρα τον προσεχή Μάιο ο θεσμός, δεν έχουν γνωστοποιηθεί ούτε οριστικοποιηθεί.

Η πρώτη αποκάλυψη δε γίνεται απευθείας από κάποια δισκογραφική εταιρεία, αλλά από έναν «ομόσταβλο» καλλιτέχνη του διαγωνιζόμενου! Ο γνωστός μουσικός παραγωγός Mark Angelo έκανε γνωστό το πρώτο όνομα μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, δίνοντας τις ευχές του για επιτυχία στη Shaya!

Η Shaya, με την οποία ο Mark Angelo συνεργάστηκε πρόσφατα στο νέο τους single «Heaven», φέρεται να είναι ένα από τα ονόματα που θα αναμετρηθούν σύντομα με φόντο την αυστριακή πρωτεύουσα.

Στην αντίπερα όχθη, φαίνεται πως για τη διοργάνωση του ελληνικού τελικού η ΝΕΡΙΤ θα προτιμήσει για μία ακόμη χρονιά τη σύμπραξή της με τρίτο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό.

Οι ανεπιβεβαίωτες φήμες για τους υπόλοιπους καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή για να δώσουν τη «μάχη» της εκπροσώπησης είναι πολλές, όμως μέσα από τα ονόματά τους προκύπτει πιθανώς η είδηση ότι επιστρέφουμε στο παλαιότερο μοντέλο του ελληνικού τελικού.

Εκεί όπου οι διαγωνιζόμενοι καλλιτέχνες προέρχονται από διαφορετικές δισκογραφικές εταιρείες (σ.σ. ουσιαστικά κάθε εταιρεία πρότεινε από έναν), αντί στην αποκλειστική ανάληψη από ένα συγκεκριμένο μέρος, κάτι που συνέβαινε τα τελευταία 3 έτη.

Info:  Ο 60ος ευρωπαϊκός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη της Αυστρίας στις 19 και 21 Μαΐου 2015, ο Α’ και Β’ ημιτελικός αντίστοιχα και στις 23 Μαΐου 2015 ο μεγάλος τελικός.

Mark-Angelo-post-Shaya-eurovision
Η αποκάλυψη από τον Mark Angelo!

Αφήστε το σχόλιό σας