Η Shakira κάνει το «Baby Shower» στο Facebook για καλό σκοπό
Shakira@ Billboard Music Awards 2014

Ενώ σε ένα τυπικό Baby Shower μαζεύονται συνήθως δώρα και ένα σωρό παιχνίδια για το μωρό, η Shakira δείχνει ότι δεν πρέπει να είναι έτσι.

Εν αναμονή της γέννησης του δεύτερου παιδιού τους, η Κολομβιανή τραγουδίστρια και ο σύζυγός της Gerard Piqué, ξεκίνησαν το δεύτερο «Baby Shower» σήμερα Δευτέρα μέσω του Facebook. Η συμμετοχή του ζευγαριού στη μη παραδοσιακή εκδοχή του τυπικού shower δεν απαιτεί αγορά δώρων, απλά μια δωρεά κεφαλαίων και εφοδίων σε παιδιά που έχουν ανάγκη, μέσω της UNICEF.

Σε ένα βίντεο στη σελίδα της Shakira στο Facebook, το ζευγάρι ζήτησε δωρεές προς τη UNICEF αντί των δώρων για να γιορτάσουν τη δεύτερη εγκυμοσύνη τους και ενθάρρυνε και άλλους μελλοντικούς γονείς να κάνουν το ίδιο, αν μπορούν.

«Υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο που πεθαίνουν καθημερινά από αιτίες που μπορούν να προληφθούν, και με τη βοήθειά σας, θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό μόνιμα,» έγραψε στη δημοσίευσή της στο Facebook. «Κάθε μωρό αξίζει να έχει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα και επειδή όλοι εμείς μπορούμε και πρέπει να βοηθήσουμε».

«Χάρη στα social media, και εταιρείες όπως το Facebook, όλοι έχουν πρόσβαση σε μια πλατφόρμα όπου μπορούμε να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί και να κάνουμε καλό για τους άλλους,» η Shakira δήλωσε μέσω email. «Ελπίζουμε ότι αυτή η εκστρατεία θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό μετά τη γέννηση του μωρού μας και ενθαρρύνουν άλλους γονείς να μοιραστούν τη χαρά τους και να συμμετέχουν, βοηθώντας λιγότερο τυχερά παιδιά σε όλο τον κόσμο.»

Όπως θα δείτε η δημοσίευση χρησιμοποιεί το νέο call to action button του Facebook, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο, επιτρέποντας στους διαχειριστές σελίδας που έχουν ανεβάσει βίντεο να επιλέξουν από επιλογές, όπως «shop now» ή «επικοινωνήστε μαζί μας» . Με την εκστρατεία της UNICEF, Shakira και Piqué είναι μεταξύ των πρώτων να αξιοποιήσουν την νέα επιλογή «donate»(κάντε μια δωρεά), το οποίο Facebook λάνσαρε χωρίς τυμπανοκρουσίες την περασμένη εβδομάδα.

Τον Ιανουάριο του 2013, Shakira και ο Piqué πραγματοποίησαν το πρώτο τους virtual Baby Shower απευθείας στην ιστοσελίδα της UNICEF για να γιορτάσουν τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού, Milan. Σύμφωνα με τους αριθμούς που παρέχονται από το Facebook, ότι η καμπάνια επέτρεψε στη ΜΚΟ να εμβολιάσει 80.000 παιδιά κατά της πολιομυελίτιδας, προσφέροντας σχεδόν τέσσερις τόνους της θεραπευτικής διατροφής για τα παιδιά που υποφέρουν από υποσιτισμό, και περίπου 1.000 κουνουπιέρες κατά της ελονοσίαςκαι σχεδόν 200.000 σακουλάκια αλάτων ενυδάτωσης.

Αφήστε το σχόλιό σας