«Αγάπησα το OK Computer, αλλά όταν κυκλοφόρησε το Kid A δεν άκουγα τίποτα άλλο για τρεις ημέρες… με έκανε να συνειδητοποιήσω τι είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα ροκ συγκρότημα», αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο ηγέτης των Kasabian

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Q magazine, ο frontman των Kasabian, Serge Pizzorno αποκάλυψε πώς η ζωή του άλλαξε για πάντα την ημέρα που άκουσε για πρώτη φορά Kid A, το άλμπουμ με το οποίο το 2000 οι Radiohead άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο στη σύγχρονη μουσική.

«Αγάπησα το OK Computer, αλλά όταν κυκλοφόρησε το Kid A άλλαξε η ζωή μου, ομολόγησε ο κιθαρίστας. «Εκείνη την εποχή είχε διαρρεύσει στο Napster και ένας φίλος μου μου έδωσε ένα CD με το Everything In Its Right Place. Για τρεις ημέρες δεν άκουσα τίποτα άλλο, μελέταγα το τραγούδι, είχα ξετρελάθει».

«Είναι το πιο όμορφο τραγούδι που έχω ακούσει ποτέ – συνεχίζει ο Pizzorno – και όταν το άλμπουμ βγήκε δεν σταμάτησα να το ακούω. Αυτό το τραγούδι είχε μια τεράστια επιρροή πάνω μου, με έκανε να συνειδητοποιήσω τι είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα ροκ συγκρότημα. Να κάνεις ένα κοσμοϊστορικό άλμπουμ και στη συνέχεια να συνεχίσεις πέρα και να κάνεις κάτι διαφορετικό … είναι ένα μάθημα που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

«Πιστεύω ότι ο Thom Yorke, φωνητικά, είναι το νούμερο ένα στον κόσμο, η φωνή του με κάνει να νιώθω πράγματα που μόνο ο Marvin Gaye μπορεί να μου διεγείρει», αποκάλυψε Pizzorno. Ο κιθαρίστας στη συνέχεια μίλησε για το TRNSMT, το φεστιβάλ που γεννήθηκε φέτος και που θα κάνει ντεμπούτο με το live των Radiohead στις 7 Ιουλίου και την επόμενη μέρα, στο ίδιο πάλκο θα τραγουδήσουν οι Kasabian: «Δεν το έχω συναντήσει ποτέ πριν… θα είναι τιμή μας να ανέβουμε στο ίδιο πάλκο, νομίζω ότι θα κολλήσω την αφίσα της συναυλίας στο στούντιό μου».

Οι Kasabian τη Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 θα τραγουδήσουν στο «Ejekt Festival» που θα λάβει χώρα ως είθισται στην Πλατεία Νερού στο Παλαιό Φάληρο. Περισσότερα εδώ.

Αφήστε το σχόλιό σας