Σε ένα νέο μουσικό βίντεο που γυρίστηκε με τη μία, το γνωστό για τις διαμαρτυρίες του ρωσικό πανκ/ακτιβιστικό συγκρότημα Pussy Riot φοράει τις στολές των ματ ενώ είναι σε τάφο πνιγμένες από το παχύ χώμα για να αντιπροσωπεύουν την αναταραχή στη Ρωσία και το θάνατο του Eric Garner από αστυνομικό στις ΗΠΑ.

Με το Ι can’t breathe οι Pussy Riot θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στον άτυχο αφρο-αμερικανό Έρικ Γκάρνερ ο οποίος έχασε την ζωή του τη στιγμή που ένας αστυνομικός εφάρμοζε λαβή στο λαιμό του και λένε ότι βίντεο του «I Can’t Breathe» είναι το πρώτη από μια σειρά από τραγούδια αφιερωμένα στο θέμα του πολέμου.

[quote_center]«…το τραγούδι είναι αφιερωμένο στον Έρικ Γκάρνερ και στα λόγια που επανέλαβε έντεκα φορές πριν το θανατό του. Αυτό το τραγούδι είναι για τον Έρικ και για όλους εκείνους, από τη Ρωσία μέχρι την Αμερική και σε όλο τον κόσμο, που υποφέρει από την κρατική τρομοκρατία- σκοτώνονται, πνίγονται, χάνονται εξαιτίας του πολέμου και της βίας που εκπορεύεται από το κράτος με κάθε τρόπο- στους πολιτικούς κρατούμενους και σε όσους είναι στους δρόμους και μάχονται για την αλλαγή. Είμαστε αλληλέγγυοι».[/quote_center]

Οι Pussy Riot συνελήφθησαν για χουλιγκανισμό, τον Φεβρουάριο του 2012, μετά από μια προκλητική συναυλία κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν με΄σα στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρα Χριστού της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας στην Μόσχα. Είχαν καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση και ελευθερώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013 με τη χορήγηση αμνηστίας που εγκρίθηκε από τη Δούμα

Το «I Can’t Breathe» στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα τον Δεκέμβριο του 2014, με συν-συγγραφείς τους Richard Hell, Nick Zinner, Andrew Wyatt, Shahzad Ismaily, Jack Wood και Scofferlane.

Αφήστε το σχόλιό σας