Η μουσική της παράστασης «Πηνελόπη Δέλτα» , όπου ο Γιάννης Κότσιρας υπογράφει τις συνθέσεις και ερμηνεύει τα τραγούδια μαζί με τη Ρίτα Αντωνοπούλου, κυκλοφορεί!

Το Θέατρο της Ημέρας αφιέρωσε την φετινή θεατρική του δραστηριότητα στην πρωτοπόρο Ελληνίδα λογοτέχνιδα Πηνελόπη Δέλτα, παρουσιάζοντας το ομώνυμο έργο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου σε σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοντζολή.

Η σκηνοθέτης της παράστασης καθώς και ο συνεργάτης της βοηθός σκηνοθέτη Μιχαήλ Γιαννικάκης, πήραν την πρωτοβουλία να προτείνουν στον Γιάννη Κότσιρα να γράψει πρωτότυπη μουσική για την παράσταση.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης, όπως εξομολογείται ο ίδιος στη πρόταση αυτή τρόμαξε, ήταν πρώτη φορά που αντιμετώπιζε τέτοια γοητευτική πρόκληση. Η επιμονή όμως των συντελεστών, το κείμενο και η πραγματική συγκίνηση που ένοιωσε όταν παρακολούθησε την πρώτη πρόβα από τους πρωταγωνιστές ηθοποιούς, τον όπλισαν με τόλμη και αποφασιστικότητα.

Δούλεψε πολύ, εμπιστεύτηκε το συναίσθημα του επιστράτευσε τη μουσικότητα του και στην ολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος ζήτησε τη βοήθεια σημαντικών φίλων μουσικών καθώς και του στιχουργού Οδυσσέα Ιωάννου που προσέφερε τους στίχους για το μοναδικό τραγούδι της παράστασης που ερμηνεύει η εξαίρετη Ρίτα Αντωνοπούλου αλλά και ο ίδιος.

Το αποτέλεσμα της συνθετικής αυτής ιστορίας ήταν απόλυτα επιτυχημένο, η μουσική υπηρέτησε απόλυτα το κείμενο, αποτυπώνοντας τις εποχές και τις προσωπικότητες των ηρώων της και έδειξε πως ο νεοεισαχθείς στον χώρο του θεάτρου Γιάννης Κότσιρας γνωρίζει τι σημαίνει θεατρική μουσική ως ατμόσφαιρα.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Κώστας Μιχαλός, Ευριπίδης Ζεμενίδης, Γιάννης Κότσιρας (κιθάρες), Δημήτρης Μουτάφης, Γιάννης Κότσιρας (μπάσο), Ακης Κατσουπάκης (πιάνο), Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Αλεξάκης (πλήκτρα), Μιγκέν Σελμάνι (βιολί), Πλούταρχος Ρεμπούτσικας (ακορντεόν, βιολοντσέλο).

Κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία από τη Minos EMI.

(Δελτίο Τύπου)

 

Αφήστε το σχόλιό σας