Μέχρι τώρα η υπηρεσία streaming Twitch έχει επικεντρωθεί κυρίως στο gaming. Τώρα ανοίγει το εύρος της και πορεύεται σε νέο έδαφος, ξεκινώντας το Twitch music library και τη νέα beta μουσική κατηγορία.

Τον Αύγουστο του 2014 το  Twitch ενσωμάτωσε την τεχνολογία που αναγνωρίζει και αποκόπτει μουσική με πνευματικά δικαιώματα κατά τη διάρκεια των streams και βίντεο για 1,5 εκατομμύριο broadcasters. Το The Music Library που περιέχει πάνω από 500 τραγούδια έχει ως στόχο να βοηθήσει τους δημιουργούς περιεχομένου να χρησιμοποιούν μουσική με άδεια ως μουσικό χαλί για τα το streaming τους , σύμφωνα με την εταιρεία. Τα περισσότερα από τα πρωτότυπα τραγούδια που έχουν γίνει upload επικεντρώνονται στην EDM, αλλά η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επεκταθεί και σε άλλα είδη.

Αλλά η μεγάλη είδηση για Twitch είναι η νέα κατηγορία μουσικής, η οποία αμβλύνει την υπηρεσία που ήταν επικεντρωμένη στο gaming. Το Twitch ξεκινάει με το Monstercat FM ένα 24/7  μουσικό κανάλι  με ένα ραδιοφωνικό στυλ μετάδοσης μέσω του electronic dance record label Monstercat.

«Η Μουσική στο Twitch δεν έρχεται σε βάρος όλων των φοβερών gaming καναλιών  και εκδηλώσεων που υποστηρίζουμε. Επιδιώκουμε αυτή την επέκταση, διότι πιστεύουμε φέρνοντας καλλιτέχνες, παραγωγούς, και ετικέτες μαζί με gamers θα κάνουμε και τα δύο ακόμα καλύτερα,» ανέφερε ένα FAQ για τη νέα μουσική υπηρεσία.

Το Twitch ξεκίνησε ως ένα υποπροϊόν από Justin.TV το 2011 και συγκέντρωσε νέους χρήστες με την ταχύτητα του φωτός. Έχει περίπου 60 εκατομμύρια χρήστες (όπως αποδεικνύεται, οι άνθρωποι πραγματικά γουστάρουν να βλέπουν τους άλλους ανθρώπους να παίζουν παιχνίδια). Το Twitch εξαγοράστηκε από την Amazon για 970 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο.

 

Αφήστε το σχόλιό σας