Άλλαξαν την ιστορία της μουσικής και της ποπ κουλτούρα και τους θυμόμαστε μέσα από 50 φωτογραφίες.

Πριν από μισό αιώνα, τέσσερις νεαροί από το Λίβερπουλ συστήθηκαν σε μια τηλεοπτική εκπομπή των ΗΠΑ και έπαιξε μερικά τραγούδια. Αυτό και μόνο ήταν αρκετό για για εκατομμύρια λάτρεις της μουσικής στις ΗΠΑ να λατρέψουν τη μουσική των Beatles.

Στις 7 Φεβρουαρίου, 1964, οι Beatles έφτασαν στο πρόσφατα τότε ονομασμένο αεροδρόμιο John F. Kennedy στο Queens της Νέας Υόρκης, με ένα εκπληκτικά μεγάλο πλήθος, fans και δημοσιογράφων να τους περιμένει. Με τα mop-top μαλλιά τους το Βρετανικό χιούμορ και τη πιασάρικη μουσική – οι John, Paul, George και Ringo ήταν κάτι νέο και φρέσκο ​​που οι Αμερικανοί δεν είχαν δει ή ακούσει πριν.

22 τραγούδια των Beatles σε 60 δευτερόλεπτα (video)

Όταν οι Beatles ανέβηκαν στη σκηνή στο The Ed Sullivan Show στις 9 Φεβρουαρίου, 1964, ήταν μια κρίσιμη καμπή στην ποπ κουλτούρα και την ιστορία της μουσικής. Περισσότερο από 73 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την εκπομπή σημειώνοντας ρεκόρ τηλεθέασης και επιβεβαιώνοντας ότι η «Beatlemania» έφτασε και στις ΗΠΑ.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι «πέθαιναν» για το συγκρότημα και απολάμβαναν τα γρήγορα κομμάτια τους, πολλοί κριτικοί υποστήριξαν ότι οι «Υπέροχοι Τέσσερις» θα είναι μια μανία που θα ξεχαστεί μέσα σε λίγους μήνες. Το Newsweek Magazine στη κριτική του για τις επιδόσεις του The Ed Sullivan Show έγραψε: «Μουσικά, είναι σχεδόν μία καταστοφή… οι στίχοι τους (χαρακτηρίστηκαν παλαβοί, αναφωνώντας ‘yeah, yeah, yeah!’) είναι μια καταστροφή, ένα παράλογο συνονθύλευμα μιας ρομαντικής αισθηματικής κάρτας του Αγίου Βαλεντίνου…Οι πιθανότητες είναι ότι θα εξαφανιστεί, όπως οι περισσότεροι ενήλικες προβλέπουμε με σιγουριά. »

Φυσικά και έπεσαν μέσα… Εδώ γελάμε γιατί όλοι ξέρουν καλά πως η ιστορία τελείωσε. Οι Beatles πούλησαν τελικά πάνω από 600 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο, με 20 Νο1 singles στην Αμερική (17 στο UK) εξακολουθούν να κατέχουν το ρεκόρ Billboard, συν τις remasterd πωλήσεις των άλμπουμ τους.

Καθώς η 50η επέτειος τους φτάνει, είναι εκπληκτικό να συνειδητοποιήσουμε ότι οι Beatles συνεχίζουν να εισβάλουν και να τραβούν την προσοχή και τις καρδιές των ανθρώπων μετά από τόσα χρόνια. Άφησαν πίσω επτά χρόνια υπέροχης ηχογραφημένης μουσική και μια κληρονομιά που φαίνεται πως γίνεται όλο και καλύτερη.

Δείτε ένα μέρος της πλούσιας ιστορίας των Beatles μέσα από  50 φωτογραφίες.


 

Αφήστε το σχόλιό σας