Η Google κυκλοφορεί το NSynth Super, ένα Synthesizer αφής

Είναι το μέλλον της μουσικής

To 1963, o Robert Moog, κατασκευάζει τo πρώτο modular synthesizer. Η συσκευή, η οποία θα μπορούσε να σπάσει τον ήχο στον πυρήνα του και να τον ελέγξει, έβαλε τη μουσική δημιουργία σε ένα άγνωστο μονοπάτι και θα συνέχιζε να φέρνει επανάσταση στα είδη και να πυροδοτεί νέα, ακόμα και τυχαία. Ξεκινώντας ως ένα τεράστιο και ακριβό μηχάνημα, το synthesizer εξελίχθηκε με την πάροδο των ετών, έγινε μικρότερο και πιο εύκολο στη χρήση.

Σήμερα, ο τεχνολογικός γίγαντας που λέγεται Google κυκλοφορεί ένα synthesizer με οθόνης αφής που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να μάθει τα χαρακτηριστικά των ήχων και να δημιουργήσει έναν εντελώς νέο ήχο από αυτούς.

Σύμφωνα με την Google, το NSynth – ένας αλγόριθμος – δημιουργήθηκε από το εσωτερικό ερευνητικό πρόγραμμα Magenta πέρυσι. Το NSynth Super, που απεικονίζεται παραπάνω, δημιουργήθηκε μαζί με το Google Creative Lab και «δίνει στους μουσικούς τη δυνατότητα να κάνουν μουσική χρησιμοποιώντας εντελώς νέους ήχους που παράγονται από τον αλγόριθμο NSynth από 4 διαφορετικούς ήχους πηγής».

Πως λειτουργεί, λοιπόν; Βασικά, οι ήχοι φορτώνονται στη συσκευή και, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τους αριθμούς, κάποιος μπορεί να επιλέξει τους «ήχους προέλευσης» που θέλει να εξερευνήσει – για παράδειγμα, κιθάρα και φλάουτο – και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής, μπορεί να σύρει το δάχτυλό τους πάνω και κάτω, δίπλα στο πλάι και να βρει εντελώς νέους ήχους που «συνδυάζουν τις ακουστικές ιδιότητες των τεσσάρων ήχων της πηγής».

Αυτό το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο για αγορά, αλλά είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα. Μπορείτε να μπείτε στο GitHub και να κατεβάσετε τον πηγαίο κώδικα, τα σχήματα και τα πρότυπα σχεδίασης για το NSynth Super.

Αφήστε το σχόλιό σας