Μουσική πλατφόρμα με την σφραγίδα του YouTube από τη Google

H Google κεφαλαιοποιεί τη δημοτικότητα του YouTube και κυκλοφορεί το YouTube Music, μια μουσική εφαρμογή, συμπλήρωμα της συνδρομητικής πλατφόρμας YouTube Red, στα πρότυπα του Spotify και λοιπών αντίστοιχων εφαρμογών. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOS και Android.

To YouTube Music, που ξεκινά σήμερα την παρουσία, έχει σκοπό την ανακάλυψη μουσικής. Αν ψάχνετε για έναν καλλιτέχνη, άλμπουμ ή κομμάτι, η εφαρμογή θα σας εμφανίσει τα πάντα, από από επίσημο μουσικό βίντεο, δημοφιλείς διασκευές, remixes και βίντεο από live.

Και, όπως κάθε καλή μουσική εφαρμογή, μπορείτε να δημιουργήσετε λίστες αναπαραγωγής, να ακούσετε εξατομικευμένους «σταθμούς», και να δείτε προτεινόμενα στην σχετική καρτέλα στην αρχική σελίδα της εφαρμογής.

Τα βίντεο κλιπ των τραγουδιών είναι κάτω από ένα νέο User Inteface, χωρίζοντας τα τραγούδια σε τρεις ενότητες: Ηome (όπου υπάρχουν τα προτεινόμενα τραγούδια για την ημέρα), το What’s Hot (για όλα τα νέα και πολύ δημοφιλή τραγούδια) και το Liked (όπου όπως είναι προφανές υπάρχουν τα τραγούδια που έχει κάνει like ο χρήστης).

Η νέα εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν, αλλά με 9,99 δολάρια τον μήνα θα τρέχει στα πρότυπα του YouTube Red, χωρίς τις διαφημίσεις, αλλά και άλλες παροχές όπως για παράδειγμα να μπορεί να παίζει το μόνο το τραγούδι χωρίς το βίντεο, την επιλογή για να ακούσετε τραγούδια και βίντεο στο παρασκήνιο, ενώ ανοίγετε άλλες εφαρμογές ή μπορεί να τα αποθηκεύει για ακρόαση αργότερα χωρίς και offline.

 YouTube Music

Η Google ελπίζει πως το YouTube Music θα βοηθήσει τους ανθρώπους να στραφούν προς τη τη νέα συνδρομητική υπηρεσία YouTube Red, που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα.

Το ΥοuTube Music είναι αυτή την στιγμή διαθέσιμο για συσκευές iOS και Android στην Αμερική, όπου μάλιστα θα μπορεί κάποιος να κάνει δοκιμή της επί πληρωμής υπηρεσίας για 14 ημέρες (έχοντας παράλληλα πρόσβαση και στο YouTube Red και στο Google Play Music All Access). Αργότερα μέσα στην χρονιά, και ανάλογα την εμπειρία που θα συγκεντρωθεί από την χρήση της στην Αμερική, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και σε άλλες χώρες στον κόσμο.

Αφήστε το σχόλιό σας