Η επίσημη σελίδα της Finos Film, της θρυλικής εταιρείας παραγωγής ταινιών και συμβόλου εξέχουσας σημασίας για την ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία στο σύνολό της, στο Facebook είναι γεγονός!

Η Finos Film αποτελεί τη «χρυσή εποχή» του Ελληνικού κινηματογράφου, με 186 διαχρονικές ταινίες που μας ταξιδεύουν στην Ελλάδα που αγαπήσαμε.

Πίσω από το θρυλικό σήμα της Finos Film κρύβεται η ευφυΐα, ο οραματισμός, η φαντασία και η ευρηματικότητα του αφοσιωμένου δημιουργού της, Φιλοποίμενα Φίνου. Ο μεγάλος παραγωγός κατάφερε να δημιουργήσει και να κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές Ελλήνων ένα πολιτιστικό δημιούργημα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του νεοελληνικού πολιτισμού μας.

Η Finos Film προχώρησε το καλοκαίρι του 2013 σε μία πρωτοποριακή κίνηση για τα εγχώρια δεδομένα πράττοντας ένα εγχείρημα που αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό. Η θρυλική ελληνική κινηματογραφική εταιρεία που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Φιλοποίμην Φίνος προχώρησε στη μεταφόρτωση των σημαντικότερων και πιο επιτυχημένων ταινιών της στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, η Finos Film απέκτησε το δικό της κανάλι στο YouTube διαθέτοντας στους αναρίθμητους φίλους της μία πλειάδα τίτλων της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου προς δωρεάν προβολή.

Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Ρένα Βλαχοπούλου, Γεωργία Βασιλειάδου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Νίκος Κούρκουλος, Κώστας Χατζηχρήστος, Ντίνος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Κώστας Βουτσάς, Θανάσης Βέγγος, με τη λίστα να μην έχει τέλος, «πέρασαν» από ψηφιακή επεξεργασία και ήρθαν στις οθόνες των υπολογιστών και των έξυπνων συσκευών μας, είτε ασπρόμαυροι είτε έγχρωμοι, σε υψηλή ποιότητα προβολής.

Κωλύματα νομικής φύσεως όμως ανάγκασαν τη Finos Film από την 1η Οκτωβρίου 2013 να προβεί στη διαγραφεί ολόκληρων των ταινιών από τον επίσημο λογαριασμό της στο YouTube.

Ένα πανέμορφο νοσταλγικό ταξίδι για το κοινό στις περασμένες δεκαετίες έλαβε πρόωρο τέλος, με αυτή τη μορφή του τουλάχιστον, καθώς τώρα ξεκινά ξανά μέσα από το κοινωνικό δίκτυο του Facebook.

Η επίσημη σελίδα της Finos Film στο Facebook δημιουργήθηκε με σκοπό να κρατηθεί ζωντανή η επαφή της FF με το κοινό της. Ένα κοινό που από την πρώτη γενιά του φροντίζει να δίνει άφθαρτη τη σκυτάλη των ταινιών της εταιρείας στην επόμενη, ζωγραφίζοντας ακόμα πλατιά χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.

Καλή σας διασκέδαση!

Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της Finos Film στο Facebook εδώ!

Αφήστε το σχόλιό σας