«Η κίνησή μου αυτή είναι το ελάχιστο που μπορώ να προσφέρω», δήλωσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη προσφέρει την αμοιβή της από τις πρόσφατες συναυλίες της στον Πειραιά, στην Πάτρα και στον Μαραθώνα στη διάθεση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες ανάγκες του προσφυγικού ζητήματος.

Την κίνηση της γνωστής ερμηνεύτριας, η οποία εκτελεί χρέη Υπουργού Τουρισμού αυτή την περίοδο στο πλαίσιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης, γνωστοποίησε η Περιφερειάρχης κ. Χριστίνα Καλογήρου.

Η εμφάνιση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στον Πειραιά έλαβε χώρα σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Βεάκειο Θέατρο το χθεσινό βράδυ της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου. Σήμερα, η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με την κ. Καλογήρου αναφέροντας για την απόφασή της:

«Οι εικόνες που αντικρίζουμε καθημερινά με συγκλονίζουν. Η κίνησή μου αυτή είναι το ελάχιστο που μπορώ να προσφέρω.»

Οι εμπόλεμες συνθήκες από τις οποίες μαστίζεται πλήθος χωρών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει στη Συρία, έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να αναζητήσουν την ειρήνη και το μέλλον τους στα ευρωπαϊκά εδάφη. Γονείς, παιδιά και έφηβοι τολμούν ένα μεγάλο και δύσκολο – λόγω των ισχυόντων κανόνων – ταξίδι, το οποίο χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών δεν ολοκληρώνουν ποτέ…

Το προσφυγικό ζήτημα είναι πλέον μία υπόθεση που ταλανίζει ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμη και τον καλλιτεχνικό κόσμο. Πρόσφατο παράδειγμα, οι δηλώσεις του Bono.

Αφήστε το σχόλιό σας