Η hip-hop κουλτούρα γεννήθηκε στο Μπρονξ και έχοντας σημειώσει σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο, εξελίχθηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, η Martha Cooper ενθουσιάστηκε από την τάση του γκράφιτι που εξαπλωνόταν με ταχείς ρυθμούς στο Lower East Side της Νέας Υόρκης και στο Μπρονξ.

«Τρύπωσε» σε προαστιακούς δρόμους, σε αμαξοστάσια τρένων και στα υπόγεια του μετρό μαζί με καλλιτέχνες γκράφιτι, για να τους απαθανατίσει κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Μέσα από αυτήν την τεράστια δημιουργικότητα, που λάμβανε χώρα στα έγκατα της Νέας Υόρκης, γεννήθηκε το hip-hop.

Ο Jamel Shabazz κατέγραψε επίσης στο φακό του τη σκηνή του hip-hop, εξερευνώντας το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘80.

hip hop graffiti - Hit Channel

Την κουλτούρα του hip-hop χαρακτήριζε μία νέα αίσθηση μόδας, μουσικής και τρόπου ζωής. Οι άνδρες και οι γυναίκες άρχισαν να ντύνονται με τον τρόπο εκείνο που εξέφραζε την ατομικότητά τους.

Το γκράφιτι και το breakdance ήταν προεξέχουσες μορφές αυτο-έκφρασης.

Αυτές οι φωτογραφίες μεταφέρουν την ενότητα και την αγάπη που υπήρχε μεταξύ των ανθρώπων εκείνης της εποχής, μία εποχή που σύντομα διακόπηκε απότομα εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών στους δρόμους της πόλης.

Το αποτέλεσμα ήταν το Μπρούκλιν μαζί με το Μπρονξ να θεωρηθούν ως δύο από τις πιο επικίνδυνες πόλεις εκείνης της εποχής.

Φωτογραφίες

 

Αφήστε το σχόλιό σας