Την είδηση της διάλυσής του δημοσιοποίησε το φινλανδικό συγκρότημα των HIM.

Το συγκρότημα των HIM έκανε γνωστό το τέλος της διαδρομής του ύστερα από 26 χρόνια.

Ακολουθώντας μία μακρά ραδιοφωνική σιγή, οι Φινλανδοί γίγαντες ανακοίνωσαν μία αποχαιρετιστήρια περιοδεία για να κλείσουν το τελικό κεφάλαιο.

«Έπειτα από ένα τέταρτο αιώνα συνυφασμένου με αγάπη και με metal μουσική, αισθάνομαι ειλικρινά ότι οι HIM έχουν ολοκληρώσει την αφύσικη πορεία τους και το αντίο πρέπει να ειπωθεί ώστε να κάνουμε δρόμο για ανεξερεύνητα αξιοθέατα, μυρωδιές και ήχους. Ολοκληρώσαμε το μοτίβο, λύσαμε το γρίφο και γυρίσαμε το κλειδί. Σας ευχαριστούμε.», αναφέρει σχετικά ο κεντρικός τραγουδιστής Ville Valo.

Σχηματίστηκαν ως «His Infernal Majesty» το 1991 από τον τραγουδιστή Ville Valo, τον κιθαρίστα Mikko «Linde» Lindström και τον μπασίστα Mikko «Migé» Paananen για να ξεχωρίσουν ως ένα από το πιο μοναδικά σχήματα στον κόσμο της ροκ. Αναμειγνύοντας όμορφα τη metal, την goth και τη hard rock με βαθείς, σκεπτικούς και συγκινητικούς στίχους, οι HIM πρόσφεραν στον κόσμο μία νέα αντίληψη στο είδος της metal, το οποίο έγινε γνωστό ως «Love Metal», τίτλος που δόθηκε και στο τέταρτο άλμπουμ τους.

Μετά από οχτώ δίσκους, οι HIM αιχμαλώτισαν τις καρδιές και το νου του κοινού σε όλη την υφήλιο με το ακαταμάχητο και αμίμητο στιλ τους. Με το έμβλημά τους, το «Heartagram» – ένα κραταιό σύμβολο που εγκλωβίζει την αντιπαράθεση στο φως και το σκοτάδι, στην αγριότητα και την ελεημοσύνη και στο κακό και την αγάπη που βρίσκεται στη μουσική τους, οι HIM γέμισαν συναυλιακούς χώρους και συνέτριψαν τα charts σε όλο τον κόσμο.

Συγκέντρωσαν πολυάριθμα βραβεία, κόσμησαν αμέτρητα εξώφυλλα περιοδικών και καταγράφηκαν ως το πρώτο φινλανδικό σχήμα που έγινε χρυσό στις Η.Π.Α.

Τώρα, έχοντας μεσολαβήσει τέσσερα χρόνια από την τελευταία δουλειά τους με τίτλο «Tears On Tape», οι HIM αποχαιρετούν το κοινό. Το τελικό «αντίο» θα ειπωθεί με 35 συναυλίες που θα διεξαχθούν σε 14 χώρες.

«Έως το τέλος του 2017 θα έχουμε απελευθερωθεί στο φυσικό περιβάλλον μας. Πριν από την εκδήλωση της μεγάλης αυτής μεταμόρφωσης θα θέλαμε να σας προσφέρουμε μία τελευταία ευκαιρία να ζήσετε την εμπειρία των ζωντανών εμφανίσεών μας. Δε θα είναι οδυρμός αλλά μία γιορτή της love metal και της δόξας της. Τα λέμε εκεί!», δήλωσε ο μπασίστας Migé.

Το πρόγραμμα της αποχαιρετιστήριας περιοδείας των HIM

ΙΟΥΝΙΟΣ 2017
14 Ιουνίου: Βαρκελώνη – Ισπανία
15 Ιουνίου: Μαδρίτη – Ισπανία
16 Ιουνίου: Σανταντέρ – Ισπανία
17 Ιουνίου: Πόρτο – Πορτογαλία

ΙΟΥΛΙΟΣ 2017
1 Ιουλίου: Ελσίνκι – Φινλανδία
13 Ιουλίου: Tuuri – Φινλανδία

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017
24 Νοεμβρίου: Αγία Πετρούπολη – Ρωσία
25 Νοεμβρίου: Αγία Πετρούπολη – Ρωσία
26 Νοεμβρίου: Μόσχα – Ρωσία
28 Νοεμβρίου: Βαρσοβία – Πολωνία
29 Νοεμβρίου: Αμβούργο – Γερμανία

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017
1 Δεκεμβρίου: Βερολίνο – Γερμανία
2 Δεκεμβρίου: Πράγα – Τσεχία
4 Δεκεμβρίου: Λειψία – Γερμανία
5 Δεκεμβρίου: Μόναχο – Γερμανία
7 Δεκεμβρίου: Μιλάνο – Ιταλία
6 Δεκεμβρίου: Ζυρίχη – Ελβετία
8 Δεκεμβρίου: Κολονία – Γερμανία

9 Δεκεμβρίου: Esch-sur-Alzette – Λουξεμβούργο
11 Δεκεμβρίου: Άμστερνταμ – Ολλανδία
12 Δεκεμβρίου: Tilburg – Ολλανδία
14 Δεκεμβρίου: Γλασκόβη – Σκωτία
15 Δεκεμβρίου: Νότιγχαμ – Αγγλία
16 Δεκεμβρίου: Μάντσεστερ – Αγγλία
17 Δεκεμβρίου: Λονδίνο – Αγγλία

Οι ημερομηνίες των συναυλιών στις Η.Π.Α. και στη Φινλανδία θα ανακοινωθούν στο μέλλον.

Αφήστε το σχόλιό σας