Αγαπημένες σειρές που μέσα από αυτές εμείς μεγαλώσαμε με μαθήματα για την φιλία, την αγάπη, την συντροφικότητα αλλά και το ότι πρέπει να προστατεύουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Φυσικά δεν πρέπει να αφήνουμε το κακό να υπερνικάει και πόσο μάλλον να αφήνουμε τη ζήλια να υπερχειλίζει.

Από την Ηρώ Τζημίκα

Κι όμως, προχθες έκατσα να δω μερικά επεισόδια από την σειρά Hercules: The Legendary Journeys. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως είχα ανάγκη να γυρίσω στα παλιά. Το έχουμε δει πάνω από 15 φορές στην Ελληνική τηλεόραση μια και σχεδόν κάθε καλοκαίρι το Star Channel βάζει όποιους κύκλους θυμηθεί. Το πρώτο αφιέρωμα θα είναι στον Ηρακλή και τις επόμενες μέρες θα έρθει κι αφιέρωμα για τους ηθοποιούς της σειράς Ζήνα, Xena: The Warrior Princess!

Η σειρά άρχισε πριν από 20 ολόκληρα χρόνια κάπου στις πανέμορφες πεδιάδες της Νέας Ζηλανδίας. Συγκεκριμένα το πρώτο επεισόδιο βγήκε στον αέρα της τηλεόρασης στις 16 Ιανουαρίου του 1995. Πριν όμως γίνει σειρά, την είχαν διαδεχθεί 5 τηλεοπτικές ταινίες τη χρονιά του 1994. «Hercules and the Amazon women», «Hercules and the lost kingdom», «Hercules and the circle of life», «Hercules in the underworld», «Hercules and the maze of the Minotaur». 

Από τη σειρά έχουν περάσει διάφοροι γνωστοί ηθοποιοί του σήμερα σε guest ρόλους, Βάζω στοίχημα ότι πολλούς από αυτούς δεν θα τους θυμάστε. Dean O’Gorman (The Hobbit), Ted Raimi (Spiderman), Tony Todd (The CandyMan), Karl Urban, (The Lord of the Rings), Lucy Liu, (Charlie’s Angels), Ryan Gosling(The Notebook) κ.α.

Πάμε να δούμε όμως πώς είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές κι αυτοί που έχουν παίξει στα περισσότερα επεισόδια συνολικά. Kevin Sorbo,(Ηρακλής) Michael Hurst,(Ιόλαος), Robert Trebor(Σαλμόνιος), Bruce Campbell(Αυτόλυκος), Tawny Kitaen(Διηάνειρα), Alexandra Tydings(Αφροδίτη), Sam Sorbo(Σειρήνα), Hudson Leick(Καλλιστώ). Ο Kevin Smith, γνωστός ως Άρης στη σειρά απεβίωσε το 2002.

Οι περισσότεροι έχουν πάρει ρόλους και στον Ηρακλή αλλά και στην Ζήνα, διότι πολλές φορές οι ιστορίες συνδυάζονται και συνδέονται μεταξύ των δύο σειρών έτσι χρειάζονται κι οι ίδιες προσωπικότητες.

Ο Kevin Sorbo, 56, είναι παντρεμένος με την Sam Sorbo και γνωρίστηκαν κι ερωτεύτηκαν στα γυρίσματα κι έχουν τρία παιδιά. Η καριέρα του στο Χόλιγουντ δεν ήταν τεράστια. Ο Michael Hurst είναι κι αυτός παντρεμένος με δύο παιδιά. Απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας και της τηλεόρασης πια, καθώς ασχολείται με την σκηνοθεσία και την παραγωγή ενώ παίζει σε παραστάσεις στο θέατρο.

 

Αφήστε το σχόλιό σας