Μία μπαρόκ όπερα δοσμένη με αντισυμβατικό τρόπο θα παρουσιάσει η Έλενα Παπαρίζου σε μία απροσδόκητη συμμαχία.

Η pop τραγουδίστρια Έλενα Παπαρίζου και το acapella φωνητικό σχήμα 8tetto συνεργάζονται για πρώτη φορά για να παρουσιάσουν στο κοινό του TEDxAthens μία μοναδική εμπειρία.

Η Έλενα Παπαρίζου είναι από τις πιο δημοφιλείς pop Ελληνίδες τραγουδίστριες. Συνολικά, έχει πουλήσει πάνω από 300.000 δίσκους και 100.000 singles παγκοσμίως, ενώ όλοι της οι δίσκοι έχουν σημειώσει χρυσές και πλατινένιες πωλήσεις. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως η Νάνα Μούσχουρη, η Jill Johnsson, ο Albert Hammond, η Vicky Leandros κ.ά. Παράλληλα, έχει κερδίσει συνολικά 35 βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο της Eurovision το 2005 για την Ελλάδα, 3 βραβεία Αρίων, 1 Balkan Music Award κ.ά.

Το «8tetto» (οκτέτο) είναι ένα acapella φωνητικό σύνολο που αποτελείται από οχτώ τραγουδιστές. Το ρεπερτόριό του εκτείνεται από την κλασική ως τη σύγχρονη ελληνική και διεθνή μουσική. To φωνητικό σύνολο «8tetto» αποτελείται από τους: Πένυ Δεληγιάννη, Άννυ Φασσέα (σοπράνο), Σοφία Μάλαμα, Αντωνία Τζίτζικα (μέτζο), Νίκο Ζιάζιαρη, Στρατή Στηλ (τενόρο), Δημήτρης Αλεξούδη, Ηλία Καπάνταη (μπάσο) και Αλέξανδρο Φαρή (μουσική διδασκαλία).

Οι δύο πλευρές συναντιούνται καλλιτεχνικά για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του TEDxAthens, με στόχο να παρουσιάσουν μία μπαρόκ όπερα και συγκεκριμένα το «Θρήνο της Διδούς» δοσμένη με αντισυμβατικό τρόπο συγκριτικά με τις κλασικές άριες της όπερας.

Το μοναδικό αυτό εγχείρημα έχει τη σκηνοθετική υπογραφή του Άγγελου Μέντη, που έγινε ευρύτερα γνωστός από την περίφημη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Τη χορογραφία υπογράφει η χορεύτρια και performer, Ευγενία Σιγαλού.

Το TEDxAthens υποδέχεται τους καλλιτέχνες του πρωτοπόρου αυτού σχήματος, οι οποίοι δοκιμάζουν τα όριά τους επί σκηνής σε μια παράσταση για τα όρια και τη μουσική!

Δείτε επίσης:
«Haide», η Έλενα Παπαρίζου στη No1 επιτυχία του καλοκαιριού

Έλενα Παπαρίζου - Helena Paparizou - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας